Monstat Zavod za statistiku Crna Gora Podgorica


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Monstat Zavod za statistiku Crna Gora Podgorica
ADRESA
IV Proleterske br. 2, 81000 Podgorica, Crna Gora
Odgovorno lice
Radomir Đurović, direktor Zavoda za statistiku

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Plan nabavke
Isporučioci
Video
Opis djelatnosti
Zavod za statistiku Crne Gore – MONSTAT je nadležno tijelo za proizvodnju zvanične statistike. MONSTAT-ova uloga kao nosioca zvanične statistike u crnogorskom statističkom sistemu prepoznata je kod domaće i međunarodne javnosti.

Kao statistički lider MONSTAT je dužan da sakupljanje podataka, obradu i diseminaciju crnogorske statistike obavlja na profesionalno nezavisan, transparentan i visoko stručan način.

U svom radu se oslanjamo na savremene evropske trendove kada je proizvodnja statistike u pitanju i nastojimo da svoj rad prilagodimo pravilima vrhovnog evropskog statističkog tijela EUROSTAT-a.

Naša misija je proizvodnja statistike koja će koristiti građanima, državnim i naučno-istraživačkim institucijama, medijima i ostalim korisnicima statistike omogućavajući im jednostavan i brz uvid u rezultate istraživanja koja sprovodimo.

Proširivanje saradnje MONSTAT-a i šire javnosti je ,takođe jedan od važnih ciljeva u našem budućem radu kako bi posao koji obavljamo bio još transparentniji, dostupniji i vidljiviji javnosti-kako domaćoj, tako i međunarodnoj.

Vijesti