Slobodna Zona Beograd a.d.


Malo preduzeće
Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
HOLDING KOMPANIJA SLOBODNA ZONA BEOGRAD A.D.
ADRESA
Viline vode bb, 11060 Beograd
Odgovorno lice
Verica Kalanović
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Finansije
Opis djelatnosti
Holding kompanija Slobodna zona Beograd a.d. osnovana je 1991. godine, a danas je moderno akcionarsko društvo, koje čini 47 akcionara (uglavnom privatne kompanije, banke, državne institucije kao i kompanije u mešovitom vlasništvu). Do nedavno kompanija je bila operater Slobodne zone „Beograd“ i njene prioritetne aktivnosti bile su orijentisane ka razvijanju Zone, investicijama u razvoj njene infrastrukture, unapređenju uslova rada korisnika, te privlačenju novih investitora i stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta. Od juna 2006. godine, kao kompanija koja se bavi pre svega pružanjem usluga izdavanja poslovog prostora i niza komplementarnih usluga nastavlja da upravlja proizvodno-skladištnim prostorom ukupne površine preko 45.000m2, u kojima se realizuje blizu 70 korisničkih programa sa više od 600 zaposlenih.

Najveći broj programa korisnika usluga je iz oblasti informatičke industrije, a značajna je i zastupljenost farmaceutskih kompanija. Velike trgovinske kuće, multinacionalne duvanske kompanije kao i najveći distributeri papira su samo još neke u nizu, koje svoje poslovanje realizuju u saradnji sa SZB.

Holding kompanija Slobodna zona Beograd se prostire na 8,14 ha veoma atraktivne lokacije na desnoj obali Dunava u industrijskoj zoni Beograda. Uz velike prednosti rečnog transporta, korisnicima su dostupne i odlične mogućnosti drumskog (Koridor 10), železničkog (kolosek koji prolazi kroz ograđeno područje SZB) i vazdušnog transporta (udaljenost Aerodroma Beograd iznosi 14 km).

Vijesti