NavMenu

Tri savjeta za popunjavanje Linkedin profila posle kojih će ponude za posao samo stizati

Izvor: Nova.rs Subota, 01.04.2023. 07:04
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/StockSnap)
Linkedin je dobro poznata mreža koja služi za zapošljavanje - koriste je oni koji traže posao, ali i kompanije kojima su potrebni novi saradnjici. Najbolji dokaz da ova mreža ima svoju svrhu i da je korisno napraviti profil na njoj, je broj oglasa za posao. Ipak, da bi se neko istakao u moru ponuda na toj mreži, potrebno je da prilagodi svoj profil tako da baš on bude primamljiv i upečatljiv za poslodavce.

Najlakše će do posla preko ove mreže mogu da dođu oni koji se bave ljudskim resursima, marketingom, finansijama, IT poslovima, ali to ne znači da za druge profesije nema mjesta na ovoj mreži - tu su i medicinari, pravnici, sportski treneri i brojni drugi profesionalci.

S obzirom na to da se prvi kontakt između potencijalnog zaposlenog i poslodavca dešava putem interneta, najvažniji savjet za one koji su u potrazi za poslom je da dobro "skockaju" svoj profil.


Prvi korak - dobra fotografija

Nakon besplatne registracije, koja se obavlja kao i za druge društvene mreže - u nekoliko klikova, dolazi odabir profilne fotografije. Savjet koji se često čuje je da ova fotografija treba da bude profesionalna, nalik onoj koja se nalazi u CV-u. Dakle - na fotografije iz kafića svi treba da zaborave. Takođe, baš kao na Fejsbuku, i na Linkedinu postoji opcija postavaljanja "naslovne" fotografije, koja se nalazi na vrhu profila. Stručnjaci savjetuju da je dobar izbor fotografija koja opisuju profesiju osobe koja je u potrazi za zaposlenjem.


Detaljno popunjavanje profila

Profil na Linkedinu nudi mnoštvo opcija i rubrika, a univerzalni savjet je da treba popuniti što više.

Tu su rubrike koje se odnose na formalno, kao i neformalno obrazovanje - kurseve, obuke, edukacije i slično. Takođe, postoje rubrike za dosadašnje radno iskustvo, trenutni status zaposlenja, vještine koje ima osoba koja se nalazi iza profila.

Tu je i segment "interesovanja" u koji vlasnik profila može da doda oblasti koje ga interesuju ili u kojima bi volio da radi i usavršava se. Ovo može da bude dobra opcija za one koji nemaju mnogo radnog iskustva, ili ga nemaju uopšte.


Naravno, postoji i dio za kontakt informacije. Dodavanje mejl adrese je korak koji se posebno preporučuje, iz jednog jednostavnog razloga - lak kontakt. Naravno, mejl adrese koje se sastoje od nadimaka nisu dobra opcija.

Takođe, Linkedin nudi opciju objavljivanja sadržaja, što može da bude korisno za isticanje među svim ostalim korisnicima, jer je moguće objavljivanje članaka o temama u struci onoga ko traga za poslom.


Povezivanje je ključ

Jedna od opcija koje Linkedin nudi svojim korisnicima jeste povezivanje sa drugim ljudima na mreži. Tako onaj ko je u potrazi za poslom može da se poveže sa starim prijateljima ili kolegama. Ovo je korisno jer su veće šanse da neko "naleti" na profil ili da nalog bude preporučen potencijalnom poslodavcu u segmentu "ljudi koje možda poznajete".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.