NavMenu

Četiri savjeta zbog kojih će vaš posao biti uspješan - Kako da stvorite dugogodišnje klijente?

Izvor: Telegraf biznis Utorak, 24.01.2023. 11:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Gerd Altmann)Ilustracija
Postoji često citirana statistika u poslovanju da vas košta šest puta više da se stvori novi kupac nego da se zadrži stari piše Usa today. Nema sumnje da dobijanje novih kupaca zahtjeva vrijeme, trud i novac, pa su, kao takvi, dugogodišnji kupci, zaista, zlato za mala preduzeća.

I tu dolazimo do ključnog pitanja - kako se stvaraju dugogodišnji kupci?

Naime, korisnici mogu da izaberu bilo koju uslugu koja će zadovoljiti njihove potrebe, ali će uvijek iznova birati vas ako im ponudite nešto iznad uobičajenog.

Ovo su četiri savjeta zbog kojih ćete zaraditi dugogodišnje kupce.


Budite odlični u onom što radite

Ako je vaš proizvod ili usluga prosječna, manje je vjerovatno da će se kupci opet vratiti na primjer u vašu radnju. Ali šta ako ste odlični u onome što radite? Onda će se skoro sigurno vratiti.

Ukoliko prodajete cvijeće, potrudite se da napravite izuzetan buket. Ako pak kuvate, koristite savršene začine i kuvajte sa ljubavlju.


Isporučite savršeno korisničko iskustvo

Prosto je: Kupci vas vole, ukoliko znaju da vi njih volite.

Primjera radi, američki lanac luksuznih robnih kuća sa sjedištem u Sijetlu Nordstrom je poznat po vrhunskoj usluzi, i to je jedan od razloga zašto su njegovi kupci veoma lojalni.

Tako kreirate odličan brend.


Tretirajte svoje radnike dobro

Šta je izdvojilo najbolje vlasnike franšiznih preduzeća? Najveća razlika nije bio neki marketinški program ili "ubilačka" lokacija, već je, iznenađujuće, način na koji se vlasnik ophodio prema svojim zaposlenima.

Što ste bolji šef, to će vaše osoblje biti srećnije, a što su oni srećniji, to će vaši klijenti biti bolje tretirani. Zadovoljni kupci zauzvrat postaju stalni, lojalni kupci. To je ciklus uspjeha koji počinje od vrha.


Dodajte vrijednost

Kako piše novinar Usa Today, nedavno je odlučio da nekim od svojih najstarijih kupaca ne naplaćuje nedeljni sadržaj koji kreira za njih.

- Rekao sam im da zaista cijenim njihovo pokroviteljstvo tokom godina i ovo je bio moj način da se zahvalim - dodaje.

Kako navodi, dobio je željeni efekat - kupci su bili srećni i sumnja da će bilo gdje drugdje ići.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.