NavMenu

Tri savjeta kako napredovati u karijeri u srednjim godinama

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.05.2021. 09:57
Komentari
Podeli
(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Osobe koje su danas u petoj deceniji života kada su započinjale svoju karijeru nisu imale ni računar, ni mobilni telefon. U međuvremenu dosta toga se promijenilo. Sektori kao što je marketing bili su potpuno drugačiji, a te promjene svakoga dana odvijaju se u sve većem obimu.

Članica komunikološkog tima uglednog magazina Forbs Ami Devil svojim savjetima pokušava da onim ljudima kojima je ostalo još 10 do 15 godina rada pruži korisne informacije kako da svoju karijeru privedu uspješnom kraju i evenetualno napreduju.


Učite od mlađih

Mladi članovi radne organizacije mogu puno toga naučiti od starijih i iskusnijih kolega, ali ne treba zanemariti ni obrnuti smjer prenošenja znanja.

Ami Devil savjetuje da sredovječne osobe posebno obrate pažnju na način komunikacije među mladima, kako rukuju sa digitalnim uređajima, koje platforme i medije koriste. Sve ove informacije veoma su značajne i omogućavaju da se bude u toku sa najnovijim trendovima.


Novi list

Nije baš čest slučaj da osobe u petoj deceniji mijenjaju posao. Ali, ipak, to može napraviti pozitivan zaokret u karijeri. Ipak, ne treba toliko ići u krajnost i ulaziti u novu branšu. Ukoliko postoji želja za promjenom radnog okruženja, najbolje je potražiti posao iz oblasti koja se već dobro poznaje.

Ovakav potez može unijeti svežinu, donijeti novu dinamiku što može dovesti do razvoja nekih novih poslovnih puteva. Novina i izazovi često iz pojedinaca izvuku ono najbolje. Zato, ukoliko smatrate da vam je posao monoton, budite hrabri, krenite u novu avanturu.


Obrazovanje je važno, ali...

Obrazovanje nikada nemojte zapostavljati. Čitanje i prikupljanje informacija je veoma važno tokom svakog dijela radne karijere. Ali, nakon toliko godina učenja, sada je vrijeme da se primijeni intuicija i razdvoji bitno od nebitnog.

Veoma je važno da na pravi način prepoznate prave informacije kako ne biste upali u zamku preopterećenosti nepotrebnim sadržajem. Ami Devil sticanje ove vještine tokom karijere smatra veoma važnom, jer ona dovodi do stvaranja razlike između onih koji napreduju i onih koji godinama zadržavaju isti položaj.

N. I.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Olakšica za vozače: Uz elektronsku naplatu putarine, uskoro bez zadržavanja na putevima u Srbiji

Vozačima u Crnoj Gori, uskoro će biti dostupna mogućnost da sa sopstvenim tag uređajem elektronski plaćaju putarinu kako u Crnoj Gori tako i na cestama u Srbiji, što će značiti manje zadržavanje i brži protok saobraćaja. Kako za portal Kolektiv me objašnjava Ana Palibrk iz preduzeća Monteput, riječ je platfortmi Toll for all (T4A) – Putarina za sve, koja podrazumijeva da se sa jedinstvenim tag uređajem može putovati kroz više

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.