NavMenu

Otvorene prijave za prvi CBCG FinTech Hackathon

Izvor: eKapija Srijeda, 01.09.2021. 13:51
Komentari
Podeli
(Foto: metamorworks/shutterstock.com)
Prijave za prvi CBCG FinTech Hackathon na temu "Budućnost digitalnih bankarskih i platnih servisa u Crnoj Gori", koji će biti održan od 22. do 24. oktobra 2021, otvorene su danas na sajtu Centralne banke Crne Gore. Prijave se primaju do 15. oktobra 2021.

CBCG FinTech Hackathon je četrdesetosmočasovno ekipno takmičenje u kreiranju najbolje ideje u oblasti fintech-a, sa posebnim akcentom na digitalno bankarstvo i digitalna plaćanja, koje Centralna banka Crne Gore organizuje u saradnji sa ICT Cortexom i Udruženjem banaka Crne Gore.

Centralna banka Crne Gore pozivala je sve zainteresovane da osmisle i prijave ideje koje donose nove mogućnosti u domenu bankarskih i platnih usluga, rješavaju neki konkretan problem ili prepreku, omogućavaju uštede i veću inkluziju za krajnje korisnike.

Stručni žiri će od pristiglih prijava, odabrati pet timova, sačinjenih od tri do pet članova, koji će se, uz podršku mentora, nadmetati za vrijedne nagrade. Tri tima, koja, po odluci žirija, prezentuju najbolje ideje, osvojiće nagrade u iznosu od 3.000 eura za prvu, 2.000 eura za drugu i 1.000 eura za treću nagradu.

Centralna banka Crne Gore organizacijom hakatona nastoji da promoviše i podstakne inovacije u domenu digitalnog bankarstva, te da i na ovaj način da svoj doprinos finansijskoj edukaciji u oblasti digitalnih bankarskih i platnih servisa. CBCG Fintech Hackathon takođe ima za cilj da podstakne kreativne i inovativne ideje za primjenu savremenih tehnologija u bankarskom poslovanju, sa posebnim fokusom na domen otvorenog bankarstva i platnih usluga.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.