NavMenu

Prijave za Startup Activator do 20. septembra

Izvor: Mina Nedjelja, 22.08.2021. 11:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rawpixel/shutterstock.com)Ilustracija
Zainteresovani za učešće u programu Startup Activator, koji je namijenjen startupovima u najranijoj fazi razvoja, mogu se prijaviti do 20. septembra na sajtu startupactivator.me.

PR i marketing menadzer M:tel digitalne fabrike, Bojana Maraš, kazala je da svi startapovci iz Crne Gore, sa idejama koje mogu biti pretočene u konkretan biznis, imaju priliku da kroz program, koji traje do devet mjeseci, potpuno besplatno nauče sve što treba da znaju kreatori startupa i kako da uspješno plivaju preduzetničkim vodama.

Ona je podsjetila da se program, koji je pokrenula M:tel digitalna fabrika sa partnerima Digitalizuj.me i DigitalBee, realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomskog razvoja.

Maraš je kazala da deset dana od zatvaranja konkursa, nakon što bude završena selekcija timova, o čemu će odlučivati tročlani žiri, kreće višemjesečni program mentorstva, radionica, predavanja, učenja i umrežavanja. Učešće u programu je besplatno, a predviđeno je da deset izabranih timova dobije šansu da bude dio programa.

Maraš je objasnila da će šest od deset timova proći u drugi krug, odnosno doći će do ciklusa validacije, u kojem će pored mentora i radionica, na raspolaganju imati i fond za validaciju ideje u iznosu od 2.500 EUR i bogate nagrade od kompanije M:tel.

Ona je dodala da će M:tel svim učesnicima omogućiti korišćenje cloud servisa kao i coworking prostora potpuno besplatno.

Startup Activator predstavlja intenzivni višemjesečni predakceleracijski program sastavljen iz dva ciklusa - ideacije i validacije. Ciklus ideacije je orijentisan na razvoj poslovnog modela, koncipiranje minimalno funkcionalnog proizvoda i istraživanje tržišta, dok se ciklus validacije fokusira na razvoj minimalno funkcionalnog proizvoda i testiranje ideje na tržištu.

Na kraju ciklusa ideacije učesnici prezentuju ideje u cilju obezbjeđenja učešća u drugom ciklusu - validacije.

Ciklus validacije se, kako je objašnjeno, sastoji iz tri dijela - mentorstva, organizovanja radionica i na kraju, Demo dana. Predavači i mentori sa iskustvom će biti na raspolaganju za individualne mentorske sesije i online konsultacije, kao i za povezivanje startapovaca sa ekspertima neophodnim u svim fazama i oblastima razvoja poslovanja.

- Takođe, uz praktičan rad organizovaće se i radionice kako bi timovi stekli potrebna znanja iz domena prodaje i marketinga, što će im poslužiti u procesu validacije ideje, kao i radionica koja će obrađivati temu investiranja u startapove - rekla je Maraš.

Ona je dodala i da svi kreatori startupa iz Crne Gore detaljne informacije o programu mogu dobiti svakog radnog dana i subotom u M:tel digitalnoj fabrici.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija

Početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici očekuje se u septembru

Kraj trećeg kvartala, a to je septembar je novi rok za početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić kaže da je toku finalizacija glavnog projekta posrtojenja te da očekuju da će do kraja ovog mjeseca biti revidiran. - Nakon što projekat bude revidovan sledeći korak je održavanje javne rasprave i dobijanje dozvole za gradnju od nadležnih institucija. To je nešto što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.