NavMenu

Počinju prijave za Startap Akademiju Rise-T

Izvor: eKapija Subota, 02.01.2021. 09:57
Komentari
Podeli
(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Startap akademija Elektrotehničkog fakulteta Rise-T otvoriće u februaru 2021. godine vrata za novu, drugu po redu, generaciju polaznika koji će besplatno pohađati višemjesečne obuke i razvijati svoje inovativne biznis ideje sa mentorima iz različitih oblasti, saopšteno je iz PR službe Univerziteta Crne Gore.

Prijave će trajati od 1. januara do 1. februara, nakon čega će uslijediti proces odabira šest timova koji će i učestvovati. Pravo prijavljivanja imaju studenti Elektrotehničkog i Prirodno-matematičkog fakulteta, tj. timovi sastavljeni od 3 do 5 članova.

- Cilj startup Akademije je da odabranim studentima pruži dodatnu vrijednost u oblasti startup ekosistema - umijeće pokretanja sopstvenog biznisa i kreiranja novih grana u ekonomiji Crne Gore. Edukacija koja će trajati četiri mjeseca, počevši od februara, omogućiće odabranim učesnicima da nauče kako da razmišljaju o komercijalizaciji svojih inovativnih ideja i pokretanju sopstvenog biznisa, kao i o podjednako važnoj prezentaciji projekta. Na kraju obuke i ove će godine biti organizovano finalno takmičenje na kome će biti odabrani i nagrađeni timovi sa najboljim i najperspektivnijim inovativnim startap rješenjima - navodi se u saopštenju.

Svaki tim će dobiti svog mentora koji će ga sprovesti kroz cijeli proces razvoja ideje i pružiti mu edukaciju iz različitih oblasti. Među njima su: Jasna Pejović (direktorica kompanije DigitalBee i suosnivač startup-a Flourish), Branko Mitrović (Generalni direktor Telenora Crne Gore), Nenad Novović, (Direktor kompanije Amplitudo), Ljubo Knežević (Glavni inženjer za mrežne analize u CGES-u i predsjednik savjeta Agencije za investicije Crne Gore), Đuro Stojanović (Koosnivač Uhura Solutions, UK-based AI fintech startup) i Saša Leković (Izvršni direktor za tehniku Telenora za Srbiju i Crnu Goru). Tu su i eksterni mentori koji će obučavati sve timove kroz tematske module: Sava Laketić (direktor PWC za Crnu Goru), Darko Ivanović (Osnivač The Badger Crew i ekspert za komunikacije), Aleksandar Janičić (projekt menadžer u Tehnopolisu), Boris Banjac (Product Owner Lead u Amplitudu)…

Zainteresovani studenti mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog obrasca na sajtu http://startup.etf.ucg.ac.me/.

Elektrotehnički fakultet ovaj projekat, već drugu godinu za redom, realizuje u saradnji sa kompanijom Amplitudo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.