NavMenu

U Kolašinu planirana gradnja kondo hotela sa četiri zvjezdice - Objekat će imati sobe, hotelsko-poslovne apartmane i dupleks stanove (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 06.05.2022. 08:39
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Arhitektonski atelje/Idejno rješenje/Printscreen)
Kompanija BB Invest Group planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta sa kondo hotelom kategorije četiri zvjezdice u Kolašinu, za šta je dobila i zeleno svjetlo glavnog državnog arhitekte.

Kako se može vidjeti u idejnom rješenju za čiju izradu je bio zadužen Arhitektonski atelje, izgradnja objekta planirana je u zahvatu DUP-a Centar - izmjene i dopune, na dvije urbanističke parcele ukupne površine 3.456 m2.

Na parcelama već postoji pet objekata, od kojih su četiri predviđena za rušenje.

Spratnost planiranog stambeno-poslovnoh objekta biće (Po-2)+(Po-1)+P+3+Pk (+Tv), odnosno imaće dvije podzemne etaže, prizemlje, tri sprata, potkrovlje i tavan.

Glavnu etažu budućeg objekta predstavlja prizemlje, u kome su planirane dvije cjeline. Prvu čine poslovni prostori u sjevernom i južnom kraku objekta, predviđeni za izdavanje i prodaju. Drugu čine prostori stanovanja i turističko-poslovni apartmani.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Arhitektonski atelje/Idejno rješenje/Printscreen)
Ovom etažom dominira hotelski dio. Objekat ima tri ulaza, od kojih se glavnim smatra hotelski, sa zapadne strane. Na prizemlju se nalaze hotelski lobby sa odgovarajućim brojem mjesta za sjedenje, glavno komunikaciono jezgro koje je projektovano naspram ulaza, sa dva lifta, putničkim i servisnim, kao i evakuacionim stepeništem. Uz komunikaciono jezgro projektovani su i toaleti za goste i prateće tehničke prostorije.

U sjevernom dijelu prizemlja smješteni su hotelski bar i restoran koji čine enterijesku cijelinu koja u svojoj sredini ima servisno stepenište i kuhinjski lift, koji vode do podzemne etaže gdje se nalaze potrebne prateće prostorije. Južni dio prizemlja čine recepcija sa pratećim prostorima, igraonica, skijašnica, apoteka i turistička agencija.

Hotelska i cjelina poslovanja razdvojene su zonama preostala dva ulaza u objekat, koji su namjenjeni stambenim i turističko-poslovnim apartmanima projektovanim na etažama iznad prizemlja.

Objekat ima i tri sprata na kojima su predviđene hotelska i cjelina turističko-poslovnih apartmana.

U okviru hotelske cjeline smjepštene su hotelske sobe i apartmani, a po etažama su projektovane i potrebne servisne i prostorije za održavanje.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Arhitektonski atelje/Idejno rješenje/Printscreen)
Drugu cjelinu čine turističko-poslovni apartmani. Kako je objašnjeno, zbog trenutnog stanja na tržištu, investitor je procjenio da su mu ovakvi prostori pogodni, pa su turističko-poslovni apartmani projektovani u sjevernim i južnim krakovima objekta, potpuno odvojeni od hotela, i svaki sa svojim komunikacionim jezgrom.

Na završnoj etaži potkrovlja sa tavanom, projektovane su dvije cijeline i to hotelska i cijelina stambene namjene.

U okviru hotelske cjeline su, isto kao na nižim spratovima, predviđene hotelske sobe i apartmani. Razlika je u tome što su smještajne jedinice dupleks apartmani kao najluksuzniji dio hotelske ponude. U potkorovlju i tavanu planirana je i jedina sigurna zona objekta sa potvrđenom stambenom namjenom, a projektom su predviđene dupleks jedinice.

Prva etaža ispod prizemlja je prvenstveno projektovana kao garaža, ali dobar dio nje predstavljaju tehnički i servisni prostori namijenjeni zadovoljavanju potreba hotela kao i tehnički prostori u službi funkcionisanja i održavanja ostalih djelova objekta.

Druga etaža ispod sjevernog dijela objekta koja je namjenjena isključivo garažiranju.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Arhitektonski atelje/Idejno rješenje/Printscreen)
Ukupna bruto građevinska površina objekta je 9.645 m2. Hotelski dio obuhvata 60 smještajnih jedinica, od čega 42 hotelske sobe i 18 apartmana. Predviđeno je da ima i 54 turističko poslovna apartmana.Objekat će imati i 16 stanova, i to dva jednosobna, 12 dvosobnih i dva trosobna.


Planirano je ukupno 95 parking mjesta, od čega 52 u garaži, a 43 tri u spoljašnjosti objekta.

Projektom je predviđena fazna gradnja objekta. Faza 1 obuhvata podzemni dio objekta sa podzemnim etažama. Ova faza je podijeljena na dvije podfaze, pri čemu prva obuhvata dvospratnu garažu sa nivoima Po-2 i Po-1, zajedno za ulaznom rampom. Druga podfaza podrzaumijeva gradnju ostatka garaže u dijelu etaže Po-1.

u okviru druge faze planirana je gradnja nadzemnog dijelo objekta. Podijeljena je na tri podfaze, pri čemu prve dvije obuhvataju bokove objekta sa etažama Pr+3+Pk (+Tv) na kojima je projektovano poslovanje na etaži Pr, turističko-poslovni apartmani na etažama 1, 2 i 3 i stanovi na etaži Pk.U okviru treće podfaze planirana je gradnja centralnog dijela objekta sa etažama Pr+3+Pk(+Tv) na kojima je projektovan hotel kategorije 4**** sa kondo modelom poslovanja.

Investitoru se ostavlja mogućnost da faznost u izvođenju prilagodi svojim potrebama i promjeni navedeni redosled.

Fotogalerija
Kondo hotel Kolašin
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Skoro 3 mil EUR za nabavku i ugradnju opreme za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva-Bečići

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za nabavku i ugradnju opreme radi rekonstrukcije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva Bečići. Vrijednost nabavke je 2,47 mil EUR bez, odnosno blizu 3 miliona sa PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 13. maja do 10 sati. Minimalni rok izvršenja ugovora je 90 dana od dana kada Korisnik obezbijedi uslove za početak ugradnje opreme, a maksimalni rok izvršenja ugovora je 160

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.