NavMenu

U Gornjoj Gorici planirana izgradnja dvije stambeno-poslovne zgrade (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 28.03.2022. 12:35
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Symmetria/Idejno rješenje/Printscreen)
Nikšićka kompanija LD Group planira izgradnju stambeno-poslovnih objekata u podgoričkom naselju Gornja Gorica, u zahvatu DUP-a Gornja Gorica 2, dio zone B. Ukupna površina dvije urbanistička parcele je 2.165,88 m2, dok je bruto građevinska površina objekata 4.329,60 m2.

Kako je navedeno u idejnom rješenju za čiju je izradu bio zaudžen studio Symmetria iz Podgorice, a na koje je saglasnost dao i glavni državni arhitekta, predviđena je izgradnja dva objekta na urbanističkim parcelama 87 i 91, dok će posebnim idejnim rješenjem biti razrađen projekat za treći objekat koji će biti smješten na UP79.

- Na lokaciji su projektovana dva slobodnostojeća stambena objekta spratnosti Po+S+P+4, sa otvorenim prizemljem dominantno namijenjenim stacionarnom kolskom saobraćaju i pratećim tehničkim prostorima, a u manjoj mjeri i poslovno-komercijalnim sadržajima - stoji u dokumentu objavljenom na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Symmetria/Idejno rješenje/Printscreen)
Kompleks je projektovan kao potpuno zatvoren sistem u odnosu na susjedne javne i privatne površine, ograđen sa svih strana. Pješački i glavni kolski ulazi su postavljeni centralno, sa prednje - istočne strane, dok je sa zadnje - zapadne strane kolski ulaz za individualne garaže u prizemlju objekta A.

Parkiranje je riješeno u okviru parcele. Na nivou podruma, odnosno suterena predviđena je kombinovana kolektivna garaža, u nivou prizemlja manja kolektivna garaža u objektu B, individualne garaže u objektu A i manji parking ispred objekta A. Ukupno je planirano 47 parking mjesta.

Na kolskim ulazima za A i B objekte predviđene su automatizovane kapije, a na centralnom zajedničkom ulazu za podzemnu garažu podizna kontrolna rampa i rolo rešetka

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Symmetria/Idejno rješenje/Printscreen)
U podrumu objekta A, odnosno suterenu objekta B planirani su pretežno garažni prostori sa pratećim servisnim i tehničkim prostorijama. U prizemlju objekta A predviđene su individualne garaže sa pratećim tehničkim prostorima i tri poslovno-komercijalna prostora sa ulazne, glavne strane.

Prizemlje objekta B zauzima u najvećem dijelu kolektivna garaža, sa posebnim ulazom. Tu su predviđene i tehničke prostorije za instalacione sisteme i jedan manji poslovni prostor, odnosno kancelarija za kontrolu i rukovođenje kompleksom.

Na spratovima su planirani stambeni prostori sa stambenim jedinicama različite strukture i površine.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Symmetria/Idejno rješenje/Printscreen)
U objektu A koji će biti smještan na UP87 projektovane su pretežno stambene jedinice manje površine, i to na prva tri sprata po četiri jednosobna stana, jedan dvosobni i dva trosobna stana, organizovana tako da mogu funkcionisati kao dvije manje nezavisne stambene jedinice. Na četvrtom spratu predviđen je jedan jednosoban stan, tri dvosobna i jedan trosobni.

U objektu B koji je planiran na UP91 projektovane su veće stambene jedinice, i to na prva tri sprata po jedan jednosobni, tri dvosobna i dva trosobna stana. Na četvrtom spratu planirana su dva velika luksuzna četvorosobna stana.

Krovovi su ravni, neprohodni, a djelimično formirani kao intenzivne krovne baste. Komplet fasade su predviđene za intenzivno ozelenjavanje, u koju svrhu su planirane masivne žardinjere u kombinaciji sa pomjerljivim žardinjerama postavljenim na plitkim terasicama linearno posloženim na svim etažama.


Fotogalerija
Stambeno-poslovni kompleks Podgorica
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.