Izvor: eKapija | Petak, 22.10.2021.| 11:18
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Planirana gradnja stambeno-poslovnog kompleksa u Ulcinju - Tri lamele površine blizu 5.000 m2 imaće 82 stana i poslovne prostore (FOTO)

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio Artes architecture & design/Idejno rješenje/Printscreen)
Preduzeće AB-ing iz Ulcinja planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta unaselju Ulcinjsko polje u tom gradu. Izgradnja objekta planirana je na parcelama površine 3.252 m2, zona B, podzona 7, u zahvatu DUP-a Ulcinjsko polje.

Na ovim parcelama ne postoje izgrađeni građevinski ni infrastrukturni objekti.

Projektom, za čiju je izradu bio zadužen Studio Artes architecture & design, predviđena je izgradnja dva objekta. BRGP objekta A iznosi 3.700 m2 i sastojaće se od dvije lamele, dok je površina objekta B 1160,10 m2. Ukupna BRGP stambeno-poslovnog kompleksa iznosi 4860.10 m2. Spratnost oba objekta je prizemlje plus četiri sprata (P+4).

Idejnim rješenjem definisana je faznost realizacije projekta na dvije faze. Objekat A podijeljen je na dvije lamele sa dilatacijom, čime se daje mogućnost fazne gradnje. U prvoj fazi izgradnje predviđena je izgradnja Lamele 1 objekta A i objekat B, a u drugoj fazi izgradnje previđa se izgradnja Lamele 2, objekta A.

Objekat A planiran je u dvije lamele sa dva zasebna ulaza, dva para stepeništa i dva lifta. U prizemlju objekta A predviđeni su poslovni prostori i stambene jedinice, i to u lameli 1 jedan poslovi prostor sa pratećim sadržajima i dvije stambene jedinice, centralni hol stepenište i lift. U lameli 2 planirana su dva poslovna prostora i tri stambene jedinice, centralni hol stepenište i lift.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio Artes architecture & design/Idejno rješenje/Printscreen)
U objektu A planiranirano je 60 stambenih jednica. Od toga će 25 stanova biti u lameli 1, i to 21 jednosoban stan, jedan dvosoban stan i tri garsonjere. U lameli dva planirano je 35 stanova - 17 garsonjera, 10 jednosobnih i osam dvosobnih stanova. Shodno projektnom zadatku, objekat je planiran kao stambeni.

U objektu B projektom su predviđene 22 stambene jedinice. U prizemlju zgrade predviđeni su centralni hol , stepenište i lift, tri stambene jedinice - tri jednosobna stana, kao i tehničke prostorije. Na prvom, drugom i trećem spratu planirano je po pet stambenih jedinica i to po tri jednosobna stana i po dvije garsonjere, dok se na posljednjoj etaži planiraju jedan trosoban stan i dva jednosobna stana.

Projektom je predviđena izgradnja 94 parking mjesta od kojih je devet za potrebe osobe sa invaliditetom.

Saobraćajni pritup lokaciji obezbijeđen je sa sjeveroistočne strane, odnosno preko novoplaniranog bulevara Nova 5.
Objektima se kolski prilazi aksijalno u odnosu na saobraćajnicu, sa trotoara.

Investitor je još početkom godine dobio saglasnot glavnog državnog arhitekte na idejno rješenje objekta.Fotogalerija
Stambeno-poslovni kompleks Ulcinj

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE