Izvor: eKapija | Četvrtak, 16.09.2021.| 15:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Bijelom Polju niče stambeno-poslovni objekat sa mini tržnicom (FOTO)

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio Intesa/Idejno rješenje/Printscreen)
Kompanije HD Invest i DS Invest iz Bijelog Polja planiraju izgradnju stambeno-poslovnog objekta u tom gradu. Ukupna bruto građevinska površina projektovanog objekta koji će biti izgrađen u zahvatu izmjena i dopuna DUP-a centralne zone Bijelo Polje je 2.974,06 m2 bez garaže, odnosno 3.731,59 m2 sa njom.

Kako se može vidjeti u idejnom rješenju koje je izradio studio Intesa iz Bijelog Polja, a na koje je saglasnot dao i glavni državni arhitekta, spratnost stambeno-poslovnog objekta je (Po+Pv+4+Tv). Imaće podrum, zatim šest nadzemnih etaža - visoko prizemlje koje posjeduje prizemlje sa galerijom, četiri etaže na kojima su projektovane stambene jedinice, kao i dvije stambene jedinice u tavanskom prostoru. Predviđeno je da objekat ima 32 stana različitih konstrukcija i površina.

U okviru prizemlja planirani su poslovni prostori, biće povezano sa galerijskim prostorom i imaće funkciju mini tržnice. Ovaj prostor tržnice se sastoji od tri lokala u prizemlju i dva lokala na galeriji.

Parkiranje vozila je predviđeno je u garaži objekta u kojoj su obezbijeđena 24 parking mjesta, što je, kako je objašnjeno u dokumentu objavljenom na sajtu Ministarstva ekologije prostornog planiranja i urbanizma, više nego što je predviđeno DUP-om.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio Intesa/Idejno rješenje/Printscreen)
Objekat je projektovan da zadovolji sve potrebe kolektivnog stambenog objekta kao i poslovnog objekta, kao i arhitektonsko oblikovanje, prostornu organizaciju kao i samo vizuelnu definiciju objekta.

Projektom je predviđeno i uređenje cjelokupnog prostora oko objekta u okviru parcele. Sve pješačke površine i pristupi oko ulaza popločaće se granitnim pločama, dok će slobodne površine uz ulazni put biti ozelenjene niskim zelenilom. Parcela će biti ograđena sa metalnom ogradom sa betonskim stubovima sa bočnih strana prema susjednim katastarskim parcelama, a sa prednje i zadnje strane ostaje otvoren prostor prema saobraćajnicama.
Fotogalerija
Stambeno-poslovni objekat Bijelo Polje

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE