NavMenu

Podgorica dobija novi kompleks površine 11.500 m2 - U tri lamele gradiće se 168 stanova i 28 poslovnih prostora (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.09.2021. 15:07
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio Project/Idejno rješenje/Printscreen)
Preduzeće Građevinar planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta u Podgorici, čija će ukupna površina sa podrumom iznositi 15.840 m2, dok bruto razvijena građevinska površina objekta iznosi 11.427 m2. Budući objekat gradiće se u okviru DUP-a Pobrežje, zone A, B i C.

Kako se može vidjeti u idejnom rješenju koje je obradio studio Project iz Podgorice, a na koji je saglasnost dao i glavni državni arhitekta, na parceli je predviđena izgradnja objekta višeporodičnog stanovanja sa djelatnostima.

- U objektu je projektovano 7.503,23 m2 stambenog i 1.215,48 m2 poslovnog prostora. Objekat je projektovan u tri dilatirane lamele koje su povezane podezemnom garažom. Spratnost objekta je Po+P+7 za prvi i drugu, odnosno Po+P+4 za treću lamelu - navodi se u dokumentu koji je objavljen na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio Project/Idejno rješenje/Printscreen)
U dokumentu je objašnjeno i da je predmetnim DUP-om na parceli ucrtana građevinska linija koja nagovještava da je planirani objekat dio bloka koji se nastavlja na susjedne UP, a na predmetnoj parceli predviđen je u dva pravca u obliku slova "L".

- Projektom su predviđene dvije razdvojene cjeline kako bi se izbjegli stanovi koji se sučeljavaju ne uglu. Objekat je na nivou prizemlja povezan nadstrešnicom koja je u okvirima zadatih građevinskih linija i koja ostvaruje suvu vezi između objekata - objašnjeno je.

U prizemlju objekta planirani su poslovni prostori koji se predviđaju u "sivoj zoni".

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio Project/Idejno rješenje/Printscreen)
Na svim ostalim nadzemnim etažama planirana je izgradnja ukupno 168 stambenih jedinica. Zgrade će imati 18 garsonjera približne površine 28 m2, 122 jednosobna stana površine 41 m2 i 45 m2, kao i 28 dvosobnih stanova čija površina iznosi 65 m2. U sve tri lamele imaće ukupno 28 poslovnih prostora - 13 u lameli A, 11 u lameli B i četiri u lameli C.

Pristup lokaciji je moguć preko postojeće Ulice 4. jula. Parkiranje vozila je obezbijeđeno u podrumu kao i u okviru parcele. U garaži je predviđeno 141 parking mjesto, a na parteru 26, što je ukupno 167 parking mjesta. Predviđeno je i 12 parking mjesta za osobe sa invaliditetom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.