NavMenu

U Bijelom Polju planirana gradnja novog kompleksa sa stambenom zgradom i hotelom - Imaće i wellness centar sa bazenima, tursko kupatilo, kongresnu salu... (FOTO)

Izvor: eKapija Srijeda, 08.09.2021. 13:05
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio Intesa Group/Idejno rješenje/Printscreen)
Preduzeće S-Gradnja komerc planira izgradnju objekta za stanovanje velike gustine u naselju Nikoljac u Bijelom Polju. To se može vidjeti u idejnom rješenju objekta koje je izradio studio Intesa Group, a na koje je saglasnsot dao i glavni državni arhitekta.

Kako je predviđeno projektom, objekat će imati dvije faze. U dokumentu objavljenom na sajtu Ministartsva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma naznačeno je da Faza A podrazumijeva gradnju hotela sa četiri zvjezdice, a Faza B gradnju stambene zgrade namijenjene za kolektivno stanovanje.

Spratnost objekta je P+5, dok bruto građevinska površina iznosi 5.900,30 m2. Na niovu -2 podruma hotela planirane su tehničke prostorije, hodnik i lift, dok će stambeni objekat osim toga imati i stepenište, dezobarijeru i garažu. U okviru nivoa -1 podruma u hotelu projektovan je wellness prostor. Kako se može vidjeti, u okviru ovog dijela planirani su hidromasažni bazen, dvije sauna, slana soba, tursko kupatilo, dječji bazen, veliki bazen, fitnes centar, salon ljepote, plato oko bazena, te muške i ženske svlačionice. Stambeni objekat će na ovom nivou imati tehničke prostorije, splinkler prostorije i još jednu garažu.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio Intesa Group/Idejno rješenje/Printscreen)
U prizemlju hotela planirani su recepcija, lobby, kafe bar, restoran, kongresna sala, toaleti, kuhinja, magacin, kao i frizerski salon, tobacco shop.

Planirano je da hotel na nadzemnim spratovima ima 40 soba i pet apartmana, dok će stambeni objekat imati 39 stanova.

Projektom su planirani odvojeni ulazi kako za hotel tako i za stambenu zgradu, i to u dijelu prizemlja gdje su posebno planirani i projektovani ulazi. Takođe, planiran je i poseban kolski prilaz za podrum 1, koji će biti u funkciji hotela, dok će podrum 2 biti u funkciji stambenog objekta.

Parking prostor je kako za hotel, tako i za stambenu zgradu većim dijelom planiran u podrumima objekta, a dijelom i u okviru parcele.

U smislu oblikovanja objekat je projektovan kao jedna konstruktivna cjelina sa konzolnim prepustima koji svojom formom i funkcionalnošću daju specifičnu kompoziciju objekta. Projektovan je da zadovolji sve potrebe za kako za hotel visoke kategorije 4 zvjezdice tako i za stambenu zgradu tipa kolektivnog stanovanja.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio Intesa Group/Idejno rješenje/Printscreen)
Kolski i pješački prilaz predmetnoj parceli kao i objektu je sa sjevero-istočne strane. Projektom su ispoštovani svi standardi u pogledu propisa za osobe sa invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti, tako da su obezbijeđene pristupne rampe u dijelu prilaza stambenom dijelu kao i kretanje u okviru parcele i samog objekta.

Predviđeno je i uređenje cjelokupne okoline oko objekta u okviru parcele. Sve pješačke površine, pristupi oko ulaza popločaće se behaton pločama, dok će slobodne površine uz ulazni put biti ozelenjene niskim zelenilom. Prostor namijenjen zelenoj površini u potpunosti će se horikulturno obraditi na način prilagođavanja autohtonom ambijentu i ostvarivanja što kvalitetnijeg zelenog prilagođenog prostora.
Fotogalerija
Stambena zgrada i hotel u Bijelom Polju
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.