NavMenu

U Budvi niče apartmansko-poslovni objekat na više od 2.000 kvadrata (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.06.2021. 15:22
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/Kalos)
Nastavlja se širenje smještajnih kapaciteta u Budvi, pa je planirana gradnja apartmansko-poslovnog objekta u zahvatu DUP-a Budva centar - izmjene i dopune. Investitori su za realizaciju projekta dobili i saglasnot glavnog državnog arhitekte, a idejno rješenje budućeg objekta uradio je studio Kalos iz Budve.

Kako je može vidjeti u projektu objavljenom na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, na ovoj urbanističkoj parceli je prema DUP-u omogućeno građenje objekta mješovite namjene - stanovanje sa pratećim komercijalno-uslužnim i poslovnim sadržajima.

Prema idejnom rešenju ukupna neto površina objekta iznosi 2148,79 m2, a predviđena je gradnja objekta spratnosti G+P+5+Ps.

Garaža se sastoji od parking prostora za 27 vozila, stepeništa, lifta, hodnika, jedne tehničke prostorije, jedne elektro sobe i protivpožarnog predprostora - tampon zone. U prizemlju su planirane dvije ulazne zone, hodnik, stepenište, dva lifta i dva poslovna prostora. Prizemlje ima i apartmanski dio koji će imati tri studio apartmana.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/Kalos)
Na prvom spratu planirana je gradnja pet apartmana, i to jedan studio apartman, tri jednosobna i jedan dvosoban. Planom je predviđeno da na drugom, trećem, četvrtom i petom spratu bude po šest apartmana, jedan studio, letiri jedonosobna i jedan dvosoban apartman. Objekat će imati i povučeni sprat na kojem će biti tri apartmana, jedan studio i dva dvosobna.

Ukupan broj studio apartmana je devet, a biće i 19 jednosobnih, odnosno sedam dvosobnih apartmana. To predstavlja ukupno 35 apartmana. Svi apartmani imaće terase.

Licima smanjene pokretljivosti i licima sa invaliditetom pristup objektu je omogućen nesmetano, sa kote
trotoara oko objekta do samog ulaza u objekat kao i kroz nivoe garaže. Vertikalna komunikacija je omogućena liftovima, a dva od ukupno 27 garažnih parking mesta ispred lokala predviđeno je za lica sa smanjenom pokretljivošću.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/Kalos)
Uređenje terena oko objekta podrazumijeva prostor dijela urbanističke parcele, izuzimajući površinu koja je zauzeta objektom. Prostor oko objekta je tretiran kao jedinstvena cjelina, u funkciji objekta, odnosno kolskih i pješačkih prilaza i parking površina. Idejnim rješenjem se predviđa pješački i kolski prilazi objektu i garažnom parking prostoru. Na kolski prilaz tj. planiranu saobraćajnicu se nadovezuje kolska rampa koja vodi do ulaza u garažu. Rampa je planirana kao asfaltirana na podlozi od nabijenog šljunka i betona.

Objekat je planiran kao slobodno-stojeći na parceli. Parterno zelenilo je kombinovano sa žbunastim zasadima
i drvećem. Primat imaju lavanda, ruzmarin, kadulja, žukva, maslina. Travnjaci treba da su otporni na sušu i gaženje. Prisutan je i urbani mobilijar u vidu drvenih klupa za odmor, kanti za otpatke, kandelabara i spoljne rasvete na podzidima i žardijerama.

Sve pješačke i kolske površine na parceli planirane su sa potrebnim nagibima radi odvodnjavanja. Prilazna saobraćajnica je ivičnjacima odvojena od pešačkih i zelenih površina, sa ivičnjacima postavljenim tako da se atmosferska voda ne zadržava na kolskim i pešačkim površinama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.