NavMenu

Prosječna cijena kvadrata u novogradnji 876 EUR - Stanovi i dalje najskuplji na primorju

Izvor: eKapija Srijeda, 18.11.2020. 15:42
Komentari
Podeli
(Foto: Stefano Chiacchiarini/shutterstock.com)
Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu 2020. godine iznosila je 876 EUR i manja je za 21,9% u odnosu na isti period 2019. godine, saopšteno je iz Monstata. Ta cijena je, kako navode, za 12,4% manja u odnosu na drugi kvartal 2020.

- Direktan uticaj na prosječnu cijenu kvadratnog metra stana u novogradnji u trećem kvartalu godine ima učešće prosječne cijene m2 stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje, koje je u posmatranom kvartalu bilo značajno veće u odnosu na prethodno posmatrane periode - navode iz MOnstat.

Prosječna kvadrata stana u novogradnji u Podgorici u trećem kvartalu iznosila je 1.100 EUR, u primorskom regionu je iznosila 1.414 EUR, a u središnjem regionu 515 EUR. U sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 603 EUR.

- Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća - objašnjavaju iz Monstata.

U saopštenju su, ističu, prikazane prosječne cijene kvadratnog metra stana u novogradnji prema sljedećim kategorijama: privredna društva (prosječna tržišna cijena) i solidarna stambena izgradnja.

- Prosječna cijena kvadrata novogradnji u kategoriji privredna društva u trećem kvartalu iznosila je 1.109 EUR, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 492 EUR - zaključuju iz Monstata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.