NavMenu

Kompanija Čelebić u Podgorici gradi naselje Verde Village sa 77 stambenih vila - Investicija vrijedna 120 mil EUR (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 02.11.2020. 13:17
Komentari
Podeli
(Foto: Kompanija Čelebić)
Kompanija Čelebić planira izgradnju ekskluzivnog naselja Verde Village u Podgorici. Kompleks je smješten na brdu Mihinje iznad zone Čelebić u Donjoj Gorici, a kako su za eKapiju rekli iz ove kompanije, procijenjena vrijednost investicije iznosi 120 mil EUR.

- U neposrednom okruženju budućeg ekskluzivnog naselja nalazi se Čelebić zona prepoznata po hotelu voco™ Podgorica sa sportsko-rekreativnim sadržajima, edukativnim kapacitetima - Univerzitetu Donja Gorica, QSI američkoj osnovnoj i srednjoj školi, Verde campusu-modernom studentskom domu, Osnovnoj školi Vlado Milić modernom supermarketu kao i poslovnoj zoni. Sama lokacija je izuzetna imajući u vidu činjenicu da je naselje locirano u blizini spoja dva autoputa (Jadransko-jonska magistrala i autoput Bar - Boljare), i povezano bulevarima Donja Gorica i jugozapadnom obilaznicom sa sjeverom i jugom Crne Gore - kaže za naš portal Maja Krstajić Radoman, rukovodilac PR sektora u kompaniji Čelebić.

Kako ističe naša sagovornica, ovakav projekat, prije svega, podrazumijeva razvoj cjelokupne i vrlo zahtjevne infrastrukture.

- Naselje će biti izgrađivano fazno, a u konačnom se sastoji od 30 individualnih vila, 24 vile sa tri stana i 23 vile sa devet stanova. Na trgovima će biti 14 lamela, dvije podzemne garaže, dva otvorena javna parkinga, kao i uređena šetališta i prijatne zelene zone. Ono što predstavlja dodatu vrijednost ovog projekta jeste da je pored samog prirodnog okruženja i svježeg vazduha, projekat hortikulture dodatno razrađen, te će buduće naselje biti obogaćeno raskošnim zelenilom i biljem - kaže sagovornica eKapije.

(Foto: Kompanija Čelebić)
Izgradnja naselja Verde Village počeće ovog mjeseca, a kako je već navedeno, radiće se fazno.

- Cilj nam je da stanovnici prvih objekata mogu nesmetano da žive u svojim nekretninama i da od samog početka osjete blagodeti ovog projekta. Prva faza obuhvata izgradnju 16 individualnih vila, 4 vile sa tri stana i jednu vilu sa devet stanova, dok ćemo na Trgu 1 započeti izgradnju jedne zgrade. Prve stanare kako u vilama, tako i u stambenim objektima bi trebalo da ugostimo i uselimo za 12-18 mjeseci - kaže Maja Krstajić Radoman.

Osim investicija u Glavnom gradu, kompanija Čelebić trenutno razvoja i dva ekskluzivna rizorta - Amma resort u Čanju i Black Pine mountain resort u Mojkovcu.

- Cilj nam je da na ovim sjajnim lokacijama izgradimo moderna ljetovališta i zimovališta, dovedemo uvažene hotelske brendove i time utičemo na sveukupan razvoj kako sjevera tako i juga Crne Gore. Takođe, ubrzo bi trebalo da započnemo i izgradnju našeg prvog projekta u Sloveniji - Roška Building Ellipse. Riječ je o neobičnoj i modernoj zgradi na jednoj od najprestižnijih i najboljih lokacija u Ljubljani - zaključuje sagovornica eKapije.

D. Obradović


Fotogalerija
Naselje Verde Village Podgorica
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Energija, Finansije

Rok za prijave za Solari 5000 produžen do kraja marta

Elektroprivreda (EPCG) je zbog velikog interesovanja javnosti rok za prijavu za projekat Solari 5000+ produžila do 31. marta, a do sada je za ovaj projekat pristiglo 565 prijava od građana i privrede. To su Vijestima zvanično kazali iz državne energetske kompanije. Solari 5000+ najavljen je krajem 2022. godine, vrijedan je 70 mil EUR, a kroz njega je planirano ugrađivanje solarnih panela ukupne snage 70 megavata (MW) na domaćinstvima,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.