Izvor: eKapija | Srijeda, 12.08.2020.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Donijeta odluka o izradi DUP Zlatica B - U toku anketiranje građana u cilju izrade najboljeg rješenja

Ilustracija (Foto: ArchMan/shutterstock.com)
Saglasno rješenjima iz Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, Glavni grad je u prethodnom periodu pokrenuo inicijative za izradu jednog broja planskih dokumenata, a u cilju stvaranja pretpostavki za razvoj i unaprjeđenje stanja u određenim naseljima u Podgorici. Dominantno se radi o gusto naseljenim područjima u okviru kojih je izuzetno značajno obezbijediti učešće što većeg broja građana u izradi planova, kako bi se u konačnom, dobila optimalna planska rješenja.

- Nadležno Ministarstvo održivog razvoja i turizma je pokazalo visoki stepen razumijevanja prema inicijativama Glavnog grada, koje su podnijete na osnovu ocijenjenih potreba i velikog broja zahtjeva građana. Kao rezultat ove intenzivne komunikacije, donijeta je i Odluka o izradi Detaljnog urbanističkog plana Zlatica B, u obuhvatu od oko 112,6 ha - saopšteno je na sajtu Glavnog grada

Jedna od faza participacije građana je anketa koja ima za cilj da se saznaju stavovi, opredjeljenja i predlozi za planska rješenja u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana Zlatica B.

- S tim u vezi, zainteresovana javnost može anketne listiće da preuzme i ispuni na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma. Anketa se sprovodi do 20. avgusta 2020. godine. Molimo svu zainteresovanu javnost da uzme učešće u anketi i time doprinese izradi što kvalitetnijih planskih rješenja - navodi se u saopštenju PG Biroa.

Iz Glavnog grada napominju da se radi o incijalnoj fazi izrade planskog dokumenta i da će uslijediti faze prethodnog učešća javnosti i javne rasprave. Proceduru izrade sprovodi nadležno Ministarstvo održivog razvoja i turizma.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.