NavMenu

Prodaje se zemljište površine 1.870 m2 u Baru - Parcela predviđena za gradnju objekata stanovanja veće gustine

Izvor: eKapija Utorak, 04.08.2020. 14:58
Komentari
Podeli
(Foto: Janet Faye Hastings/shutterstock.com)
Opština Bar raspisala je drugi javni poziv za prodaju zemljišta u zoni B, blok 2 u zahvatu DUP-a Topolica Bjeliši, izmjene i dopune. Kako se navodi, predmet prodaje je parcela površine 1.870 m2 na kojoj je predviđena izgradnja objekata stanovanja veće gustine.

- Maksimalna bruto građevinska površina iznosi 6.545 m2. Podzemne etaže u kojima je organizovano parkiranje, garažiranje ili ekonomski i pomoćni sadržaji u službi osnovne funkcije objekta (SPA, Wellness, teretane), ne ulaze u građevinske bruto površine objekta - navodi se u pozivu.

Iz opštine ističu da je maksimalna spratnost objekta od 5-9 nadzemnih etaža, a početni iznos naknade za zemljište iznosi 325,17 EUR po metru kvadratnom. Naknada za uređivanje građevinskog zemljišta je 126 EUR/m2 NGP.

- Lokacija je djelimično komunalno opremljena, a Opština je obavezna da izvrši izgradnju pristupnog puta i priključak na objekte i uređaje za javno vodosnadbijevanje i kanalizaciju do granice urbanističke parcele, u roku koji će biti određen ugovorom o međusobnim pravima i obavezama po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, zavisno od načina plaćanja ove naknade - stoji u dokumentaciji.

Dalje se navodi da je kupac je obavezan da o svom trošku, u skladu sa uslovima koje odredi Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS), do priključka na urbanističku parcelu izgradi elektro objekte. Takođe, o svom trošku treba da izvede radove na priključivanju objekta na komunalne instalacije, a prema uslovima za priključivanje i saglasnostima od nadležnih preduzeća.

Kupac je dužan i da o svom trošku izvede radove na uređenju urbanističke parcele u skladu sa revidovanim projektom.

- Parkiranje vozila kupac mora da riješi, prema normativima datim DUP-om Topolica Bjeliši izmjene i dopune, u okviru urbanističke parcele na otvorenim parkinzima ili u garažama u suterenskom ili podrumskom dijelu - piše u tenderu.

Iz opštine napominju da je DUP-om Topolica Bjeliši izmjene i dopune, data mogućnost udruživanja predmetne urbanističke parcela sa susjednom parcelom, što daje mogućnost za racionalnije planiranje parking prostora i podzemnih garaža.

Javno nadmetanje za kupovinu zemljišta održaće se 21. avgusta u 11 časova u prostorijama opštine Bar.

Sve detalje o tenderu možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Podgorica i dalje čeka Starbucks

Iako je najavljeno da će početkom ove godine Podgorica dobiti prvu kafeteriju čuvenog američkog lanca Starbucks, to se ni do sredine aprila nije desilo. Iz kompanije Zeren, koja je vlasnica franšize Starbucks, portalu Investitor.me nijesu odgovorili na pitanja poslata na dostupnu e-mail adresu, u vezi aktivnosti i konačnog datuma otvaranja kafeterije. Mustafa Yiğit, izvršni direktor Zerena, najavio je otvaranje prve Starbucks

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.