Izvor: RTCG | Četvrtak, 16.07.2020.| 15:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U planu uređenje gradskog trga u centru Podgorice - Glavni grad dobija i podzemnu garažu na dva nivoa, uskoro tender

Podgorica
Podgorica (Foto: Pixabay.com/falco)
Glavni grad uskoro će raspisati konkurs za glavni gradski trg, gdje će smjestiti podzemnu garažu sa dva do tri nivoa, kazao je glavni gradski arhitekta Filip Aleksić.

On je u emisiji "Hronika Podgorice" na TVCG, saopštio da je najveći problem Podgorice parking, te da se radi na tome da se obezbijede bolji uslovi.

- Ubrzo će biti raspisan konkurs za glavni gradski trg gdje planiramo da smjestimo dva do tri nivoa podzemnih garaža koje bi mogle da pokupe sav taj saobraćaj u mirovanju za kojim imamo potrebe - kazao je Aleksić.

I Bokeška će uskoro dobiti novi izgled. Gradska uprava objavila je javni poziv za rekonstrukciju Bokeške ulice, od Ulice Stanka Dragojevića do Njegoševe.

Glavni gradski arhitekta Filip Aleksić kaže da će ulica biti popločana, a trotoari obloženi kamenom.

Realizacijom ovog projekta jedna od najpoznatijih i najposjećenijih ulica u Podgorici, imaće adekvatnu namjenu tako što će dobiti potpuno novi izgled kao dio zone koji će koristiti isključivo pješaci.

Podsjećamo, Bokeška ulica je od kraja prošle godine zatvorena za saobraćaj u skladu sa namjerom Glavnog grada da se uži centar postepeno pretvori u pješačku zonu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.