Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 15.06.2020.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Podgorica dobija park na više od 10.000 m2 (VIDEO)

(Foto: YouTube/screenshot)
Glavni grad će uskoro dobiti Podgorički park u Ulici Jovana Tomaševića, čime će zelena površina od visećeg mosta Gazela do mosta Milenijum biti potpuno uređena i oplemenjena.

- Radovi na izgradnji parka su projektom podijeljeni u dvije faze, od koje prva faza obuhvata prostor između mosta Milenijum i Moskovskog mosta, a druga faza radova se odnosi na uređenje površine kod spomenika Vladimiru Visockom. Pripremni radovi koji su podrazumijevali iskop bunara i uklanjanje nefunkcionalnog dječijeg igrališta su završeni, pa se vrlo brzo na ovom prostoru očekuje početak ugradnje novih parkovskih sadržaja i sadnja autohtonih vrsta, kao i ugradnja hidrosistema, uporedo sa uređenjem parka - saopšteno je iz Glavnog grada.

Raprostranjen na preko 10.000 m2 park će biti uređen u rustičnom stilu savremenog dizajna.

- Šetne staze biće urađene od rizle, a centralna staza biće izgrađena sa kolonadom (pergolom), a kolonadu će pratiti platoi za sjedenje od dekinga i drvenih greda. U parku će biti ugrađeni i setovi stolova sa klupama, ležaljke i ljuljaške. Klupe će biti postavljene oko sadnica u prirodnom stilu, a biće i napravljena mirna oaza sa koje će se pružati pogled na dva najljepša mosta u gradu - Milenijum i Moskovski.

U nastavku pogledajte kako će izgledati Podgorički park.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.