NavMenu

Opštinama Andrijevica, Berane, Bijelo Polje i Plužine donirana terenska vozila

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.03.2021. 13:46
Komentari
Podeli
(Foto: Gov.me/B. Ćupić)
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede doniralo je opštinama Andrijevica, Berane, Bijelo Polje i Plužine
četiri terenska vozila sa pogonom 4x4, marke Dacia Duster sa kompletnom opremom. Kako je saopšteno, predviđeno je da se vozila koriste u operativnim aktivnostima službi opštine na poslovima zaštite stanovništva od prirodnih nepogoda, u prvom redu poplava, odrona i klizišta, ali i požara i drugih vanrednih okolnosti koje se mogu dogoditi.

U saopštenju se ističe da je izvršni direktor Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) odobrio grant Globoalnog fonda za zaštitu životne sredine (GEF) i Fonda za posebne klimatske promjene (SCCF) u iznosu od 8,6 mil USD bespovratnih sredstava za regionalni Projekat "Upravljanje slivom rijeke Drine na Zapadnom Balkanu".

- Projekat se sprovodi u državama sliva rijeke Drine (Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Srbija). Sredstva opredijeljena projektom su se na osnovu tehničkih razgovora predstavnika država sa Svjetskom bankom podijelila po procentualnom učešću država u slivu Drine. Crna Gora čini 32% sliva rijeke Drine - navodi se.

Implementaciona jedinica za sprovođenje projekta u našoj zemlji formirana je u okviru Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Projektna implementaciona jedinica sastavljena je od članova inistitucija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za vode, Ministarstva finansija - Jedinica za tehničku podršku, te Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

- U narednom periodu biće nabavljena i oprema za druge aktivnosti, definisane kao prioritetne za unapređenje funkcionisanja opština u domenu integralnog upravljanja prirodnim resursima u slivu Drine. Kao nastavak ovog, pokrenut je novi projekat Integralni razvoj koridora rijeka Save i Drine, u saradnji sa Svjetskom bankom, a u okviru koga će biti pokrenuti radovi na regulaciji Grnčara i Lima, kroz izgradnju višenamjenskih obaloutvrda, a u cilju zaštite od poplava, jačanja operativnih službi i zaštite života stanovništva - navode iz Ministarstva.

Ministart poljoprivrede Aleksandar Stijović ključeve vozila uručio je Željku Ćulafiću, predsjedniku Opštine Andrijevica, Dragoslavu Šćekiću, predsjedniku Opštine Berane, Mijušku Bajagiću, predsjedniku Opštine Plužine, dok je u ime predsjednika Opštine Bijelo Polje ključeve primio Milonja Rakonjac, komandir Službe spašavanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.