NavMenu

Savjet stranih investitora donirao Institutu za bolesti djece bolničku opremu vrijednu 5.000 EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 02.12.2020. 09:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Silas Camargo Silão)Ilustracija
Savjet stranih investitora Crne Gore donirao je Institutu za bolesti djece bolničku opremu vrijednu pet hiljada eura, za sobe za najmlađe pacijente.

Institutu za bolesti djece donirana su tri kreveta za organizacije i epidemiološke separacije pacijenata na pedijatriji, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

Predsjednik Savjeta stranih investitora Crne Gore Kristof Šoen kazao je da je Savjet svoj društveno odgovorni angažman usmjerio prema djeci, posebno onima kojima je pomoć najpotrebnija.

- Rado smo se odazvali inicijativi direktora Instituta za bolesti djece i pomogli sa 5.000 EUR opremanje bolničkih soba za najmlađe pacijente kako bi im obezbijedili adekvatno liječenje, posebno u ovim osjetljivim epidemiološkim uslovima - kazao je Šoen.

On je rekao da je pandemija koronavirusa pokazala da su zajedništvo, solidarnost, društveno odgovoran rad više nego ikad potrebni svijetu.

- Obaveza nas koji dolazimo iz privrede, bez obzira na izazove sa kojima se i sami srijećemo, jeste da različitim akcijama doprinosimo i pomognemo u borbi protiv pandemije korone virusa onima koji su najizloženiji i na prvoj liniji fronta - naveo je Šoen.

On je zahvalio medicinskim radnicima u Crnoj Gori na istrajnosti u borbi za svaki ljudski život.

- Već mjesecima gledamo kako neumorno i u najtežim uslovima daju sebe i ono što najmanje možemo da ovakvim i sličnim akcijama pomognemo u njihovoj misiji spašavanja svijeta od korona virusa - kazao je

Kako je naveo, Savjet stranih investitora će i budućim aktivnostima nastaviti da podržava projekte usmjerene na najmlađe.

- A svi naši članovi, u okviru svojih kompanija, i kroz društveno odgovorno djelovanje nastaviti da pružaju dalju podršku razvoju zajednice - rekao je Šoen.

Direktor Instituta za bolesti djece Saša Radović zahvalio je Savjetu stranih investitora na donaciji i pažnji.

- Donacija Savjeta stranih investitora je jedna emotivna poruka pažnje i način na koji komuniciramo i na koji nas podržavaju u svim ovim teškim mjesecima - rekao je Radović.

Radović je kazao da se nada da će u sledećoj godini biti više razloga za relaksiranije stvari.

- Do tada nam ostaje da poštujemo preporuke i da vodimo računa o svakom pacijentu i svakom zaposlenom u zdravstvenom sistemu - kazao je Radović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.