NavMenu

Bogdan Gavrilović, menadžer prodaje WTO - Širenje poslovanja u regionu i Kini kao dio globalne strategije VISION 2030

Izvor: eKapija Utorak, 17.05.2022. 07:25
Komentari
Podeli
World Transport Overseas (WTO), sa sjedištem u Istočnoj Evropi i filijalama u Bugarskoj, Kini, Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Grčkoj i Makedoniji, nosilac nagrade Kompanija godine 2020 u sektoru usluga u Bugarskoj, jedna je od najbrže rastućih logističkih kompanija.

Uvela je brojne promjene u svoj korporativni identitet, a usvojen je i novi strateški plan pod nazivom Vision 2030, sa ciljem da se do kraja decenije otvore sopstvene filijale u svim svjetskim logističkim centrima i na taj način još bolje ispune zahtjevi klijenata.

Veoma važan korak u implementaciji strategije je otvaranje filijale u Kini, pod nazivom World Transport Overseas China koja je kao NVOCC operater počela sa radom 1. septembra 2020. Takođe, u 2021. godini otvorili su svoja predstavništva u Skoplju i Solunu.

Sa menadžerom prodaje Bogdanom Gavrilovićem razgovarali smo o novinama u poslovanju, promjeni vizuelnog identiteta kompanije, promjenama koje je donijela pandemija, otvaranju novih kancelarija, ali i odnosu prema zaposlenima, kao najznačajnijem faktoru za uspjeh.


Kompanija World Transport Overseas planira otvaranje novih kancelarija?

- Nastavljajući po prethodno pomenutom planu Vision 2030, usvojena je odluka o širenju grupacije. Naime, do kraja tekuće godine imamo plan da otvorimo kancelarije na Tajvanu i u Ningbu, kada je azijsko tržište u pitanju, a ove godine smo već otvorili kancelarije u Prištini i Pireju, kada je Balkan u pitanju, što će zasigurno doprinijeti još višem kvalitetu usluga ka našim klijentima, kao i konkurentnijim cijenama. Posebno smo ponosni na otvaranje kancelarije u luci Pirej, koja predstavlja četvrtu po veličini luku u Evropi i kroz koju ćemo svojim klijentima moći da ponudimo express servis, kako u oblasti FCL-a, tako i u oblasti LCL-a.


Koje su inovacije u poslovanju?

- Otvaranjem nove direktne pomorske zbirne linije iz Azije za Balkan, tačnije iz luke Tianjin, naša kompanija je nastavila realizaciju svoje strategije širenja kao jedan od lidera na tržištu Centralne i Istočne Evrope i misije da klijentima u Srbiji i širem regionu ponudi mogućnost povoljnijeg i bržeg lanca snabdijevanja robom sa Dalekog istoka.

Takođe, pohvalili bismo se time sto smo sa svojim dugogodišnjim partnerom JAS-om uspešno proširili saradnju i postali njihovi ekskluzivni agenti i u Solunu, kao i u Skoplju. Ovakav partnerski odnos sa svjetskom špedicijom kao sto je JAS Forwarding, donosi mnoge benefite našoj kompaniji, ali prije svega našim klijentima, kojima ćemo u budućnosti moći da ponudimo dodatne usluge širom svijeta, uz kvalitetniji servis, po još pristupačnijim uslovima.


Pretpostavljamo da su brojke i izvještaji za prethodnu godinu podvučeni i spremni za prezentovanje?

- Ukupan promet grupacije za prethodnu 2021. godinu je bio rekordnih 53 mil EUR. Kada je riječ o broju prevezenih TEUs-a , što u uvozu i izvozu, ukupna količina je preko 40 hiljada TEUs. Takođe veliki porast bilježimo u zbirnom kontejnerskom transportu (LCL), odnosno u broju dostavljenih kubika robe kroz nase glavne pretovarne luke Varnu, Koper i Solun, a to je 83.000 kubika. Glavni predmet naših ulaganja i fokus grupacije u prethodnom periodu, bio je avio saobraćaj, što se i najbolje ogleda u prevezenih više od milion i po kilograma robe, za prethodnu godinu.


Odnos prema zaposlenima i dalje je jedan od najbitnijih faktora u WTO-u?

- Opšte poznata stvar je da zaposleni u WTO-u od otvaranja kancelarije konstantno prolaze kroz dopunske obuke i dodatno usavršavanje kada je poslovanje u pitanju. S tim u vezi, poslednja takva obuka se odnosi na rad u prethodno uvedenom programu Microsoft Dynamics NAV, koju uspješno privodimo kraju i ujedno pripremamo uvođenje novog CRM rješenja.

Shodno konstantnom rastu poslovanja, WTO tokom cijele godine ima potrebu za novim kvalitetnim i visoko obrazovanim kadrom, što i prezentujemo na sajmovima zapošljavanja, čijih smo česti učesnici.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Podgorica i dalje čeka Starbucks

Iako je najavljeno da će početkom ove godine Podgorica dobiti prvu kafeteriju čuvenog američkog lanca Starbucks, to se ni do sredine aprila nije desilo. Iz kompanije Zeren, koja je vlasnica franšize Starbucks, portalu Investitor.me nijesu odgovorili na pitanja poslata na dostupnu e-mail adresu, u vezi aktivnosti i konačnog datuma otvaranja kafeterije. Mustafa Yiğit, izvršni direktor Zerena, najavio je otvaranje prve Starbucks

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.