NavMenu

Dr Nina Sinicki, specijalista ORL i kvantne medicine - Bah melem za visok pritisak, Verdi za migrenu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 02.12.2019. 11:40
Komentari
Podeli
Nina SinickiNina Sinicki
Muzika je za porodicu Sinicki sastavni deo života, pa i ne čudi što u njihovoj poliklinici As Medicus Biorezonanca, na Crvenom krstu i na Bežanijskoj Kosi, možete čuti lekovite akorde Baha, Betovena ili Verdija. Na mestu gde vas leče muzika i Integrativna medicina, dočekala nas je dr Nina Nikolovska Sinicki, specijalista otorinolaringologije i kvantne medicine.

Ove godine dr Nina Sinicki je ponela nagradu Udruženja poslovnih žena "Cvet uspeha za ženu zmaja" za inovativnost. A čini se da je od samih početaka njenog rada, zajedno sa suprugom Aleksandrom, inovativnost upravo ono čemu su stremili.

Prvi su u Srbiji, još devedesetih, doneli nov metod lečenja kvantnom medicinom i to iz Rusije. Uveli su i muzikoterapiju, posebnu oblast koja spaja muziku i medicinu, te pacijenti koji su kod njih slušaju određenu muziku, ali i dobiju recept šta da slušaju kod kuće. Kod visokog pritiska klasična muzika poput Baha može da pomogne, kod migrene, kažu, Verdi.

- Uvek sam imala viziju da pomognem, ali klasična medicina mi to često nije omogućavala. Vi znate da naša medicina funkcioniše tako da svako svoju oblast leči, pacijent ode kod pet-šest lekara, sa kesom lekova, papira i uputa. Mi to nismo želeli. Ta misao, da možemo čoveka da sagledamo kao celinu nas je dovela do Kvantne medicine, kojom danas lečimo brojna oboljenja – priča za naš portal dr Nina Nikolovska Sinicki.

Rođena je u Skoplju, a osnovnu i srednju školu završila je u Bitolju, gde je sa očevim sestrama i živela. Tu je išla u osnovnu i nižu muzičku školu, a kasnije je završila i matematičku gimnaziju i srednju muzičku školu.

Otac joj je još pre Drugog svetskog rata zbog posla živeo u Beogradu, pa je bilo jasno da će studije pohađati u tom gradu. Ali ni tada, ljubav prema muzici nije jenjavala i uporedo uz Medicinski fakultet završavala je i Muzičku akademiju, i to dva odseka – teoretski i klavir.

- Završila sam sve u roku. Sa 23 godine sam već bila i lekar i profesor muzike. Kasnije sam završila specijalizaciju iz otorinolaringologije i magisterijum iz fonijatrije, a zatim i doktorat iz otorinolaringologije. Ali, muzika je takođe uvek bila moja profesija - priča dr Sinicki za naš portal.

Na prvoj godini studija, formiran je hor "Collegium Musicum", čiji stalni član je postala. Te 1971. god. osvojili su prvu nagradu na svetskom takmičenju u Arecu, Italija, što je otvorilo mogućnost za brojna putovanja. Uz dva fakulteta i hor, predavala je i u baletskoj školi, pa je već kao studentkinja imala staž.

- U porodici smo svi uz muziku rasli i odrasli. Nisam mogla da se odreknem ničega, zato sam stalno uz medicinu pratila svoju muzičku nit. Profesorka na Muzičkoj akademiji mi je nudila da ostanem tu da radim, da budem njen asistent, ali nisam htela da napustim medicinu. Našla sam rešenje - okrenula sam se fonijatriji koja se bavi problemima glasa i govora kod pevača i profesionalaca glasa i tako napravila sponu medicine i muzike.

Inače, ćerka Ana Sinicki je operska pevačica, koja je na Jejlu u SAD, dobila punu stipendiju i završila master studije operskog pevanja, a nastupala je na brojnim svetskim scenama. Suprug dr Aleksandar Sinicki peva i svira gitaru, a sin, radiolog, završio je muzičku školu i takođe svira gitaru.

Sa suprugom Aleksandrom, čiji je otac bio Rus, imala je mogućnost da bude na izvoru informacija u tadašnjem SSSR-u. U Moskvi, Kijevu a kasnije i u Pragu, pohađali su seminare i obučavali se za nešto novo što dotad nije postojalo u Srbiji.

- Sve što je tamo bilo novo iz oblasti Kvantne medicine, doneli smo ovde. Tako smo utrli put kvantnoj medicini na Balkanu. Počeli smo sa malom ordinacijom, As Medicus i to je bila prva ordinacija na Balkanu koja spaja klasičnu i kvantnu medicinu sa najnovijim saznanjima iz biofizike i elektronike. Vremenom smo počeli da uvodimo najnovije softvere i metode, biorezonantni i termovizijski skener, osnovne dijagnostičke aparate u domenu kvantne medicine. Suprug mi je uvek bio oslonac i podrška u svim novim terapijskim i dijagnostičkim oblastima koje sam htela da izučim. On je nosilac osnovnog dela posla prilikom pregleda termovizijskim i biorezonantnim skenerom.

Danas, u Srbiji postoji Sekcija za kvantnu medicinu pri Srpskom lekarskom društvu, kaže dr Sinicki, te postoje i seminari iz te oblasti, a u drugim zemljama sveta je odavno priznata ova oblast medicine.

Međutim, tokom devedesetih godina, novine iz kvantne medicine su se teško probijale u medicinskim krugovima.

- Svaki početak je težak. Najteže je bilo da dobijemo zvaničnu dozvolu Ministarstva zdravlja, iako je kvantna medicina odavno priznata u Evropskoj Uniji, Rusiji i SAD. Još pre 40 godina je FDA (Američka agencija za hranu i lekove) priznala Termoviziju kao metod pregleda dojki i celog organizma. Današnje kamere su savršenije i preciznije i mogu da snime ceo orgnizam. Danas se pri Medicinskom fakultetu u Beogradu radi na tome da se uvede predmet Integrativna medicina na postdiplomskim studijama, a ja sam dobila ponudu iz Hrvatske da predajem Integrativnu medicinu na Sveučilištu u Osijeku. Tako da se značajni pomaci prave i na tom planu.


Kvantnim skokom do zdravlja

Cilj terapije u poliklinici As Medicus Biorezonanca je da se mikrorezonantnom i rikta terapijom postigne izlečenje i to za više oboljenja. Pacijenti koji boluju od nekog oboljenja imaju poremećeno magnetno polje, a terapijom se postiže kvantni skok i to poremećeno polje se dovodi u ravnotežu.

- Našom terapijom želimo da uravnotežimo nervni, hormonalni i imuni sistem tela i da nateramo organizam da uključi sopstvenu farmakolaboratoriju. Klasična medicina leči bolesti doživotno, a kvantna se bavi samoizlečenjem i samoregulacijom. Naša sopstvena farmakolaboratorija luči antibiotike, antimikotike, serotonin, endorfin itd. u dozi koja nam je potrebna. Kada uradite jednu terapiju, podstičete sopstveno lečenje organizma i onda se neke stvari koje su akutne vrlo brzo uravnoteže, a ako postoji dugogodišnji hronicitet, treba ponoviti seriju kod nekih pacijenata, a onda godišnje to pratiti.

Najvažniji aparati u kvantnoj medicini su termovizijski i biorezonantni skener, koji su bezbedni za svakoga. Tako i pacijenti sa stentovima, implantima, fiksnim protezama, kao i trudnice i deca, mogu da se podvrgnu ovom snimanju. Nema nikakvih kontraindikacija.

- Sva oboljenja u početnoj fazi mogu biti uočena jednim pregledom. Možemo da ispitamo i da li u telu postoje bakterije, virusi, paraziti, gljivice i alergeni kao i da putem elektromagnetnih talasa snimimo kompletno stanje pacijenta. Nema zračenja, nema kontrasta ni zatvorenog prostora.

Kod termovizijskog skenera, uređaj registruje toplotu tela i na osnovu toplotnog portreta vidite temperaturne razlike i boje koje mogu da ukažu na potencijalna žarišta - da li je proces upalni, degenerativni, benigni ili suspektno maligni. Kada je zelena boja, to je normalan proces, kada prelazi u žuto, to je kao na semaforu, upozorenje da se nešto menja, da postaje ozbiljno. Manje crvena ukazuje na upalni proces, a jako crvena na maligne procese.

Dužina terapije zavisi od indikacija, stepena oboljenja i starosti pacijenta. Negde je potrebno našu terapiju iskombinovati sa medikamentima, negde je možda potrebna hirurgija, negde onkologija, stoga sarađujemo i sa drugim lekarima - kaže dr Nina Sinicki.

Kvantnom medicinom se mogu rešiti bolesti u svim oblastima medicine: alergije, migrene, gastritis, čir, koštano-zglobne tegobe itd. ali i neuroza, anksioznost, panika i depresivna stanja.

- Imamo u dijagnostici segment koji nam opisuje psiho-emocionalno stanje pacijenta. Mikrorezonantnom terapijom možemo da postignemo efekat kod svih tzv. menadžerskih bolesti gde je stres najčešći okidač.


Kako izgleda terapija?

- Terapija se sprovodi tokom 12 dana, svakodnevno po pola sata. Jednostavna je, prijatna a pogodna za multimorbiditet - kada pacijent ima više oboljenja istovremeno. Leče se početne disfunkcije, predispozicije i rizici za mnoga oboljenja, kao i već nastala oboljenja. Mislim da je kvantna medicina budućnost a ta budućnost je već stigla kod nas – kaže dr Nina Sinicki.

Sandra Petrović

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.