NavMenu

Abazović: Oko 50 investitora zaposliće više hiljada radnika u narednom periodu

Izvor: Mina Petak, 19.08.2022. 09:33
Komentari
Podeli
Dritan Abazović (Foto: Vlada Crne Gore)Dritan Abazović


Premijer Dritan Abazović je u video izjavi kazao da je kroz njegov kabinet za 100 dana rada Vlade prošlo nešto manje od 750 ljudi, od čega 50-ak investitora koji planiraju ukupno da zaposle više hiljada crnogorskih građana.

- Došao je BIG i on će u Podgorici, Nikšiću, Kotoru i Baru otvoriti hiljadu novih radnih mjesta. Stigla je multinacionalna kompanija Artec 3D, koja će do kraja godine zaposliti 100 građana. Stiže Lidl i biće na stotine novih radnih mjesta. Stigao je Adriatic 42, najveći dok za remont super jahti i kruzera u Evropi, i biće 100 novih radnih mjesta do kraja godine - naveo je Abazović.

On je kazao da su razgovarali sa velikim kompanijama koje su zainteresovane za ulaganja, naročito nakon usvajanja Zakona o digitalnim nomadima.

- EPAM je već otvorio predstavništvo sa mnogim radnim mjestima. Imaćemo tri nove fabrike u Tuzima do kraja ljeta, prva otvara 100 novih radnih mjesta. U Nikšiću stiže fabrika alkoholnih pića, 300 novih radnih mjesta. Kompanija Sunny Palace preuzela je Galeb, pa će Ulcinj dobiti prvi hotel sa pet zvjezdica nakon dugo godina - poručio je Abazović.


Kako je najavio, stiže i prvi hotel sa pet zvjezdica na Velikoj plaži. Pripremni radovi počinju u septembru, a gradnja u septembru naredne godine.

- Od 1. septembra minimalne penzije će se povećati drastično, a radimo na tome da od januara minimalna penzija bude 60% prosječne zarade, odnosno od 147 EUR da se poveća na 270 EUR. Nakon rebalansa, za penzionere planiramo i 13. penziju - rekao je Abazović.

On je precizirao i da je poreska i carinska naplata samo u maju povećana 113 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.