NavMenu

Za bijelopoljsku bolnicu predviđena ulaganja od 2,5 mil EUR - Sredstva idu za rekonstrukciju objekta i kupovinu medicinskih aparata

Izvor: eKapija Petak, 19.08.2022. 08:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Spotmatik Ltd/shutterstock.com)Ilustracija
Predsjednik Vlade Abazović naglasio je prilikom posete Opšte bolnice u Bijelom Polju da je zdravstveni sistem u fokusu rada Vlade i da se on podržava konkretno širom Crne Gore, navodeći da je za ovu bolnicu u 2022. izdvojeno oko 2.500.000 EUR.

Tako su budžetom predviđena sredstva za rekonstrukciju postojećeg objekta u iznosu od 1.200.000 do 1.500.000 EUR, nabavku magnentne rezonance u iznosu od oko 1.000.000 EUR i nabavku digitalnog RTG aparata i sanitetskog vozila u iznosu od 259.640 EUR, kroz sredstva sa računa NKT-a.

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić posjetili su Opštu bolnicu u Bijelom Polju koju su obišli zajedno sa direktorom te zdravstvene institucije dr Kenanom Erovićem.

Erović je istakao da bjelopoljskabolnica veliku zahvalnost duguje svojim donatorima koji su za vrijeme njegovog
mandata uplatili oko 700.000 na račun Bolnice. U tom smislu, posebno je istakao doprinos humaniste Hajriza Brčvaka koji je umnogome zaslužan za veliko poboljšanje uslova rada u Opštoj bolnici Bijelo Polje.


Ministar Šćekić je istakao da njegovo ministarstvo želi postići rezultate i imati efikasno zdravstvo, bolje usluge s ciljem da se naši građani liječe što više u Crnoj Gori, istovremeno štedeći finansijska sredstva, navodeći da je ova bolnica i direktor dr Erović primjer kako se sa uštedom istovremeno može podizati kvalitet usluge.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.