NavMenu

U Ulcinju izvorišta na hidrološkom minimumu

Izvor: Vijesti Nedjelja, 14.08.2022. 14:35
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Refik Mollabeqiri)
Uprkos tome što su izvorišta na hidrološkom minimumu i što Regionalni vodovod vjerovatno neće moći da isporuči dodatne količine vode, u ulcinjskom preduzeću Vodovod i kanalizacija zasad ne razmišljaju o restrikcijama.

Opština Ulcinj trenutno preuzima 60 litara u sekundi vode od Regionalnog vodovoda, dok je proizvodnja i isporuka vode na nivou od 320 litara u sekundi.

- Redovno vršimo mjerenje, praćenje i izvještavanje u vezi s izdašnošću izvorišta kako bismo blagovremeno mogli intervenisati u cilju obezbjeđivanja redovnog vodosnabdijevanja. Uzevši u obzir trenutnu situaciju, mišljenja smo da nećemo biti primorani da uvedemo restrikcije u vodosnabdijevanju - odgovorili su iz tog preduzeća na pitanja Vijesti.

Podsjetili su da su zbog velike suše i manjka padavina od marta do danas, sva izvorišta u opštini Ulcinj, a naročito gravitaciona, u svom hidrološkom minimumu.

- Najveća bojazan, što se tiče poremećaja redovnog vodosnabdijevanja, odnosi se na oscilacije u napajanju električnom energijom ili opadanja izdašnosti u izvorištu Klezna. Najviše zabrinjava obavještenje Regionalnog vodovoda da postoji velika vjerovatnoća da neće biti u stanju da nam isporuče dodatne količine vode koje smo tražili - navodi se u odgovorima iz Vodovoda.

Ističe se da međuzona, od 30 do 55 metara nadmorske visine ima kontinuirani problem u vodosnabdijevanju zbog nedostatka rezervoarskog prostora u reonu niske zone.

- Nadamo se da će taj problem biti riješen nakon izgradnje rezervoara na rejonu Đerana u okviru projekta vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda - piše u odgovoru.

Navodi se da otežano vodosnabdijevanje imaju Suka, ulica Baldači ili nekadašnja br. sedam, Kodre, dio Đerana, Stari grad i dio Limana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.