NavMenu

Sajam Vinska vizija Otvorenog Balkana u septembru u Beogradu

Izvor: Novosti Nedjelja, 14.08.2022. 14:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Maksym Kaharlytskyi/unsplash)Ilustracija
Prvi međunarodni sajam vina Vinska vizija Otvorenog Balkana održaće se na Beogradskom sajmu od 1. do 4. septembra 2022. godine. Sajam se organizuje pod pokroviteljstvom Vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, a u okviru inicijative Otvoreni Balkan.

Vinska vizija Otvorenog Balkana okupiće na jednom mestu majstore u proizvodnji najboljih vina i promovisaće Balkan kao turističku destinaciju, njegovu geografiju i bogatstvo sorti.

Na Beogradskom sajmu u okviru pomenute manifestacije očekuje se prisustvo od preko 332 izlagača iz 22 zemlje. Iz Srbije će se predstaviti 160 izlagača, iz Albanije 26, dok iz Severne Makedonije dolazi 47 izlagača. Pored zemalja članica Otvorenog Balkana, očekuju nas i izlagači iz Hrvatske, Crne Gore, Francuske, Čilea, Argentine, Italije, Bosne i Hercegovine, i drugih zemalja.

Vinsku viziju Otvorenog Balkana će 1. septembra svečano otvoriti predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednici Vlada Severne Makedonije i Albanije Dimitar Kovačevski i Edi Rama, dok je za 2. septembar planiran Samit lidera.

Tokom Sajma, posetioci će imati priliku da posete različite tematski definisane sale. Takođe, posetioci će moći da se edukuju i nauče sve što žele da saznaju o istoriji i poreklu vina, procesu proizvodnje, vrstama vina, konzumaciji i, naravno, da degustiraju i kupe neke od najlepših vina balkanskog regiona i sveta.

Sastavni deo Vinske vizije Otvorenog Balkana biće i poslovni susreti izlagača vina, predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca i predstavnika HORECA industrije. To će ujedno biti i prilika za sve izlagače za dalje unapređenje saradnje, umrežavanje regionalnih vinarskih i srodnih industrija, kao i jačanje poslovnih partnerstava i kontakata. Pored toga, tokom trajanja Vinske vizije Otvorenog Balkana, biće održan i Sajam hrane, koji će predstaviti sve najpoznatije gastronomske specijalitete iz ovog dela Evrope.

Tokom četvorodnevne manifestacije biće organizovano međunarodno ocenjivanje vina Open Balkan Wine Trophy. Vina će ocenjivati 25 međunarodnih vinskih sudija iz celog sveta, a među njima će se naći čak pet nosilaca titule "master of wine" najprestižnijeg zvanja u svetu vina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.