NavMenu

OTP banka prodaje rusku podružnicu

Izvor: Biznis.rs Subota, 13.08.2022. 10:56
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Mađarska OTP banka razmatra prodaju svoje ruske podružnice, saopštila je ta kompanija u izveštaju, ističući da bi eventualna prodaja mogla da ima pozitivan uticaj na akcionare.

- Rukovodstvo OTP banke primenjuje princip "going enterprise", ali u Rusiji menadžment razmatra sve potencijalne opcije koje ne smanjuju vrednost za akcionare, uključujući prodaju ruskog preduzeća po prihvatljivoj ceni - saopštila je banka, prenosi Komersant.

U maju je Reuters izvestio o pritisku na OTP banku da proda svoje poslovanje u Rusiji. Prema rečima predstavnika banke, ukrajinski zakon o povećanju poreza za 1,5 put za preduzeća sa ruskim filijalama, može da zakomplikuje rad odeljenja u Rusiji.

Saopšteno je da je OTP baka počela je da gasi svoje aktivnosti u Rusiji, pripremajući se za moguće povlačenje iz zemlje. OTP banka osnovana je u Rusiji 1994. godine. U martu 2022. godine centrala grupe objavila je prekid ulaganja u razvoj podružnice.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.