NavMenu

U Baru pokrenut projekat Beer Bike - Upoznajte grad na nešto drugačiji način

Izvor: Mina Petak, 12.08.2022. 15:21
Komentari
Podeli
(Foto: TO Bar)
Turistička organizacija (TO) Bar podržala je izradu prvog Beer Bike-a, projekat u kojem građani mogu da sjednu na jedno od improvizovanih vozila i obilaze određene djelove grada.

- Beer Bike je koncept preuzet iz velikih evropskih gradova gdje turisti, a i lokalni građani ili grupe građana mogu da sjednu na jedno od improvizovanih vozila i na taj način obilaze određene djelove gradova i upoznaju se nekim prirodnim, kulturno-istorijskim ili bilo kojim drugim turističkim sadržajima - navodi se u saopštenju TO Bar.

Tokom vožnje, kako se objašnjava, oni mogu da konzumiraju neke od tradicionalnih napitaka ili piva autentičnih za grad ili državu gdje se nalaze, koji bi dodatno upotpunjavali kompletan doživljaj same ture.

Autori ideje su kompanija MIND Factory Mne - Ivan Lukolić i Dejan Janković.

U projektu Beer Bike Montenegro navodi se da bi samo vozilo zapošljavalo minimum dva radnika po smjeni, zavisno od radnog vremena.

- Tu bismo imali poziciju vozač-upravljač, osoba koja bi bila zadužena za bezbjedno upravljanje i zaustavljanje vozila i zaposleni/a na poziciji vodič-barmen čije bi obaveze bile komunikacija sa gostima i prezentacija turističke ponude, kao i animiranje gostiju tokom njihovog boravka na vozilu, kao i posluživanje napitaka po želji iz ponude - navodi se u projektu.

Vozilo je planirano da tokom svih muzičko kulturnih događaja (Ljeto sa zvijezdama u Baru, Dani vina i ukljeve, Maslinijada, Koštanijada, Novogodišnji praznici, itd) stoji kao šank/bar za služenje pića na atraktivnim lokacijama.

Kapacitet BBME je dva člana osoblja, osam pogonskih sjedišta (mjesta koja su povezana na osovinu za pokretanje vozila) i zadnja klupa u kojoj se mogu smjestiti tri do pet osoba zavisno od godina koja ne učestvuju aktivno u vožnji već se samo voze.

Vršilac dužnosti (VD) direktora TO Bar, Ivan Kovač, prepoznao je potencijal u ovom projektu i finansijski ga podržao. Premijerno je pušten u funkciju sinoć na manifestaciji Šušanjska noć.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.