NavMenu

Bijelo Polje može biti privlačna destinacija za izraelske turiste, ali i investitore

Izvor: Mina Srijeda, 10.08.2022. 14:58
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Adam Radosavljevic)
Moguće investiranje u Opštinu Bijelo Polje kroz dolazak izraelskih kompanija je veoma realno, saopštio je ambasador Izraela u Beogradu, Jahel Vilan.

On je nakon radne posjete Bijelom Polju saopštio da mu je drago što je prvi ambasador Izraela koji je došao u ovaj dio Crne Gore.

Radio Crne Gore prenosi da iako je Ritam Evrope povod dolaska u Bijelo Polje, nijesu izostale važne teme o kojima su razgovarali Vilan i predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović.

Vilan je kazao da je jedna od tema bila i dolazak izraelskih turista u Bijelo Polje, prenosi portal RTCG.

- Mi ćemo, nadamo se, ove godine dostići rekord kada su u pitanju naši turisti koji dođu u Crnu Goru, za sada se taj broj kreće oko 70.000. Željeli bismo da prvo posjete Bijelo Polje a odatle da se spuste do mora i drugih crnogorskih destinacija - rekao je Vilan.

On je ocijenio da Crna Gora postaje sve interesantnija za izraelske turiste i dodao da se nada da će se taj trend nastaviti.

Prema riječima Smolovića, razgovaralo se i o kulturnoj, muzičkoj i sportskoj saradnji koju mogu ostvariti sa Izraelom, ali prije svega i o biznis saradnji u smislu investicija.

- Potrebni su nam investitori iz oblasti turizma, poljoprivrede i mnogih drugih oblasti koje smo danas prezentovali kao potencijale Bijelog Polja, kako bi zajedno razvili ovu opštinu u jednu ozbiljnu turističku destinaciju. Za dobar početak te saradnje očekujemo dolazak djela turista iz Izraela koji će u narednom periodu posjetiti Crnu Goru - kazao je Smolović.

On je naveo da se raduje što su izraelski investitori počeli ozbiljno da dolaze u Crnu Goru.

- Jedan od njih je preuzeo Deltu, a nadamo se da će neki njemu slični doći i u Bijelo Polje - rekao je Smolović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.