NavMenu

Uskoro tender za idejno rješenje novog Urgentnog bloka u Podgorici

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 08.08.2022. 15:29
Komentari
Podeli
(Foto: Google StreetView/Screenshot)
Završen je projektni zadatak za izgradnju novog Urgentnog bloka u Podgorici, a uskoro se može očekivati raspisivanje tendera za izradu idejnog rješenja, najavili su ministar zdravlja Dragoslav Šćekić i premijer Dritan Abazović. Oni su prilikom posjete Urgentnom bloku Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) naveli i da će plate zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi narednog mjeseca biti uvećane 15%.

Kazali su i da se u septembru, eventualno početkom oktobra, očekuje i polaganje kamena temeljca za izgradnju Klinike za infektivne bolesti.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da Urgentni blok u trenutnu turističke sezone "servisira mnogo više građana nego što je broj stanovnika", pa je Vlada je morala na neki način da nagradi zaposlene.

- Najvažnije je da je procedura za idejno rješenje za novi Urgentni blok u toku. Mislimo da ćemo do kraja nedjelje imati neke ispravke, i nakon toga ministarstvo može da otvori tender, kako bi se išlo ka idejnom rješenju, što je i prvi korak ka izgradnji novog Urgentnog centra - rekao je premijer.

Posjeta Urgentnom centru (Foto: Vlada Crne Gore)Posjeta Urgentnom centru
Abazović je rekao da su morali na neki način da iskazati poštovanje prema zaposlenima u KCCG-u, poručivši da je za Vladu zdravstvo "top prioritet".

- Više nema stajanja što se tiče investiranja u zdravstvo. Svaki, makar i minimalni zdravstveni centar će biti na neki način nagrađen i podržan, u cilju stvaranja boljih uslova za pružanje usluga - poručio je on.

Kazao je i da će u septembru, najkasnije početkom oktobra biti položen kamen temeljac za izgradnju Klinike za infektivne bolesti.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je da je cilj ovog resora podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite na najviši nivo, kako bi građanima imali više povjerenja u zdravstvene radnike. Podsjetio je i da su krenuli sa stvaranjem uslova za nove kapacitete, odnosno izgradnju novog Urgentnog bloka.

- Treba prvo stvoriti uslove u tehničkom smislu i upravo je završen projektni zadatak. Na Ministarstvu ekologije i prostornog planiranja je da raspiše tender za idejno rješenje, i onda idemo ka projektu koji će stvoriti uslove da naredne godine krenemo u punom kapacitetu sa izvođenjem radova - naveo je Šćekić.

Direktorica Kliničkog centra Ljiljana Radulović kazala je da je važno da se prepoznaje rad zaposlenih i kreće se u realizaciju velikih projekata.

- Klinički centar je mjesto gdje ukazujemo prvu pomoć, a hitno intervenišemo upravo u Urgentnom bloku, najveći stres je raditi u ovom centru. Kao stalno zaposleni ovdje radi osam specijalista i osam specijalizanata, kao i 70 medicinskih teničara. U prosjeku dežuraju sedam puta mjesečno. Neophodno je pomoći i drugima, ali ovo jeste dokaz da ako radimo složno, pomoć stiže svima - kazala je ona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.