NavMenu

Momirović: Paralelno sa Moravskim koridorom gradiće se i industrijska zona

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 08.08.2022. 09:38
Komentari
Podeli
(Foto: Nagy Szabi/Unsplash)
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović je, nakon obilaska radova na izgradnji Moravskog koridora, izjavio da će paralelno sa izgradnjom tog koridora biti napravljena velika industrijska zona koja će se nalaziti između Varvarina i Ćićevca, koja će otvoriti novu perspektivu za ove dvije opštine, ali i za Trstenik i Kruševac, jer, kako je naveo, cilj je da se podigne zaposlenost.

- Najveći obim radova na izgradnji Moravskog koridora je u Ćićevcu i naš prvi zadatak je da spojimo Koridor 10 sa Kruševcom - istakao je Momirović.

Podsjetio je da su radovi započeti prije godinu i po dana i da se "može vidjeti koliko je do sada urađeno na cijeloj trasi Moravskog koridora koja, kako je naveo, ima više od 118 mostova, nadvožnjaka i podvožnjaka i da ne postoji ni jedan dio na ovom projektu, a da se na njemu ne izvode radovi".

Radove na izgradnji Moravskog koridora, zajedno sa Momirovićem, obišli su i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, predsjednica opštine Ćićevac Mirjana Krkić, kao i predsjednica opštine Varvarin Violeta Lutovac Đurđević i tom prilikom su se složile da će izgradnja najmodernije saobraćajnice biti od izuzetnog značaja za njihove opštine, jer će se na taj način približiti svim gradovima u Centralnoj Srbiji, navedeno je na sajtu Vlade.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić naglasio je da se radovi intezivno izvode na ovom značajnom projektu, koji predstavlja "najveće gradilište u Srbiji".

- Tokom jula smo imali prosječno preko 3.700 radnika angažovano svakog dana sa oko 1530 jedinica mehanizacije i transportnih sredstava - rekao je Antić.

Ukupna dužina Moravskog koridora, odnosno auto-puta E761 Pojate - Preljina iznosi 112 kilometara i čine je tri dionice - Pojate - Kruševac (27,8 km), Kruševac - Adrani (53,8 km), Adrani - Preljina (30,6).

Moravski koridor povezuje centralne djelove Srbije sa dva najvažnija putna pravca - Koridorima 10 i 11. Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka - Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gdje živi oko pola miliona stanovnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.