NavMenu

Glavni grad ulaže još 4 mil EUR u kupovinu novih autobusa

Izvor: eKapija Srijeda, 06.07.2022. 12:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Glavni grad planira nastavak modernizacije javenog prevoza i nabavki novih autobusa u vrijenodtsi od 4 mil EUR.

Kako je saopšteno iz PG Biroa, na 34. sjednici Skupštine Glavnog grada odbornici su odlučivali o nastavku modernizacije gradskog prevoza, te usvojili prijedlog odluke o novoj nabavci autobusa u vrijednosti 4 mil EUR.

- Podsjećamo, Glavni grad već duže vrijeme intenzivno radi na modernizaciji svih aspekata javnog prevoza, a u cilju obezbjeđivanja kvalitetnije usluge građanima i posjetiocima Podgorice. U tom smislu, nedavno je realizovana nabavka 16 novih autobusa vrijednosti 2 mil EUR, koji već saobraćaju našim gradom. Prije svega, izuzetno pozitivne rekacije naših sugrađana, ali i višestruko povećanje cijena goriva, dodatno su nas motivisali da odmah nastavimo sa započetom modernizacijom voznog parka - navodi se u saopštenju.

Modernizacija podrazumijeva nabavku novih voznih sredstava, reorganizaciju postojećih i uvođenje novih linija, povećanje učestalosti polazaka, što bi za posljedicu imalo i povećanje korišćenja sistema javnog prevoza i, u krajnjem, smanjenje saobraćajnih gužvi i zagađenja životne sredine.

- Donošenje ove odluke od posebnog je značaja, imajući u vidu da na većini linija prevoz obavljaju privatna preduzeća, a da je njihovo poslovanje značajno otežano enormnim povećanjem cijena energenata na svjetskom tržištu. Smatramo da bismo na ovaj način, na duži rok, obezbijedili nesmetano funkcionisanje prevoza i kvalitetno pružanje usluga našim sugrađanima - saopštili su iz Glavnhi grada.

Podsjećaju i da u okviru plana modernizacije javnog prevoza Glavni grad tretira minimum tri teme, od kojih su najbitnije - reorganizacija linijskog prevoza u Podgorici, modernizacija autobuskih stajališta i obnova voznog parka. Temelj ovog posla je, kako navode, Plan održive urbane mobilnosti (SUMP) koji, kao jedan od prioriteta, definiše upravo modernizaciju i popularizaciju javnog gradskog prevoza putnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.