NavMenu

Stiglo pismo namjere od kineskog investitora za brzu saobraćajnicu Bijeljina - Trebinje

Izvor: RTRS Ponedjeljak, 04.07.2022. 15:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dudarev Mikhail/shutterstock.com)Ilustracija
Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da postoje planovi i za novi veliki projekat izgradnje brze ceste od Bijeljine prema Podromaniji, a onda od Foče do Trebinja.

- Tek sam u petak dobio pismo namjere jednog velikog kineskog investitora koji je spreman da sa Republikom Srpskom gradi brzu cestu od Bijeljine prema Podromaniji, a onda dalje preko Foče sve do Trebinja - rekao je novinarima Višković u Vlasenici i dodao da je riječ o kineskom investitoru koji radi auto-put Banjaluka-Prijedor.

Višković ističe da će u narednim danima imati kompletnu informaciju u vezi sa uslovima iz tog pisma namjere, te da će sve analizirati Vlada Srpske.


- Oni bi obezbijedili i finansije i izvođenje, samo treba da vidimo na koji rok, sa kojim kamatnim stopama, kojim garancijama - navodi Višković.

Kako on dodaje, ako sve bude nešto što je prihvatljivo za Republiku Srpsku sigurno da će krenuti u taj projekat.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.