NavMenu

Avio kompanije u problemu - Štrajkovi letačkog osoblja širom Evrope

Izvor: Mina Ponedjeljak, 04.07.2022. 15:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Surprising_Shots)Ilustracija
Širom Evrope će ovog mjeseca biti održani štrajkovi kabinskog osoblja različitih avio-kompanija, navodi britanski Guardian.

Nakon štrajka aerodromskih radnika u Parizu, zbog kog su otkazane desetine letova, kabinsko osoblje španskog ogranka kompanije Ryanair objavilo je da ovog mjeseca planira 12-odnevni štrajk.

Britanski list piše i da je oko hiljadu pilota švedskog avio-prevoznika SAS pristalo da do ponedeljka vodi razgovore sa poslodavcima o platama, a ukoliko ne budu bili zadovoljni ponudom, takođe će stupiti u štrajk, prenosi Tanjug.

Očekuje se da će i u Velikoj Britaniji avio-kompanije ove sedmice otkazati brojne letove, a izveštaji ukazuju na to da će te letove preuzeti British Airways i da će ta otkazivanja najviše pogoditi najveći britanski aerodrom Hitrou.

Britanska Vlada je pokušala da riješi problem nedostatka osoblja ubrzavanjem procesa bezbjednosnog testiranja novih radnika.


Ministarstvo za transport Velike Britanije saopštilo je da se provjere osoblja koje rukuje prtljagom i vrši bezbjednosne provjere sada obavljaju u prosjeku za manje od deset dana.

Radnici avio-prevoznika širom Evrope su organizovali štrajkove baš u vrijeme velike potražnje za putovanjima nakon pandemije covida-19, a kompanije upozoravaju da je malo vjerovatno da će problemi koji utiču na aerodrome biti riješeni do špica ljetnje sezone.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.