NavMenu

Kolašin ima potencijal da bude dio mape evropskog i svjetskog turizma

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 04.07.2022. 15:21
Komentari
Podeli
Goran Đurović i Marta Šćepanović (Foto: Gov.me/S. Matić)Goran Đurović i Marta Šćepanović
Kolašin ima potencijal da bude dio mape evropskog i svjetskog turizma, a za realizaciju brojnih projekata imaće punu podršku Vlade, kazao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Đurović je sa saradnicima posjetio je opštinu Kolašin i upoznao se sa izazovima i investicionim potencijalima na tom području.

Na sastanku sa predsjednicom opštine Kolašin, Martom Šćepanović, analizirana je situacija u gradu, prioritetni projekti lokalne samouprave i identifikovani glavni izazovi za naredni period.

Đurović je ocijenio da bi Kolašin mogao razvojno biti sličan mjestima koje postoje u Evropi i kao turistički potencijal bio dio mape evropskog i svjetskog turizma, ali da je neophodno riješiti brojne probleme i stvoriti preduslove za dalji razvoj ovog grada.

On je naglasio da su prepoznati problemi u vodosnabdijevanju i komunalnoj infrastrukturi, ali i potreba daljih ulaganja u razvoj skijališta. Dogovorena je uska i intenzivna saradnja između države i lokalne samouprave.

- Za realizaciju brojnih projekata, Opština Kolašin imaće punu podršku Vlade Crne Gore, da zajedno napravimo vidne pomake za ovaj grad i građane Kolašina i time pokažemo apsolutnu odlučnost ove Vlade da se brine o sjeveru Crne Gore - kazao je Đurović.

Ministar Đurović obišao je i skijalište Kolašin 1600 i sastao se sa menadžmentom Skijališta Crne Gore. Tema razgovora bila je izgradnja parkinga na skijalištu, sistema za vještačko osnježavanje, vodosnabdijevanje kao i razmatranje mogućnosti za povećanje broja skijaških staza.

Đurović posjetio je i gradilište hotela sa 5 zvjedica Montis i razgovarao sa predstavnicima investitora.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.