NavMenu

Pet boja kuhinjskih zidova koje bi trebalo izbjegavati

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 29.06.2022. 12:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dervin Witmer/shutterstock.com)Ilustracija
Dok je izbor boja važan u svakoj prostoriji tvog doma, može biti teže, ali i dugotrajnije i skuplje, prilagoditi svoje ideje boja za kuhinju.

Međutim, ono što za početak treba znati su nijanse za koje stručnjaci kažu da nikako ne spadaju na kuhinjske zidove. Nije tajna da su ideje za bijele, neutralne i zelene kuhinje posljednjih mjeseci napravile digle puno prašine u industriji dizajna, međutim, ovi tonovi su možda proživjeli svoje najbolje dane, kažu stručnjaci za boje. Evo nijansi koje treba izbjegavati u 2022. godini.

1. Crvena

Crvena je nekako oduvijek bila kontroverzan izbor u kuhinji, pa nije iznenađujuće da stručnjaci upozoravaju na to i to kod krečenja velikih površina kuhinje u crveno. Kuhinja je prostor u kojem se trebaš opustiti dok kuhaš, jedeš ili ugošćuješ prijatelje. Za mnoge je crvena boja moćna i previše ometajuća za ovu specifičnu prostoriju.

2. Sjajna bijela

Koncept potpuno bijelih kuhinja izazvao je raspravu kao jedan od kuhinjskih trendova koje treba izbjegavati, a sjajna bijela, čak i u umjerenim količinama, pala je u potpunu nemilost među dizajnerima.

3. Žuta

Stručnjaci kažu da ova fluorescentna nijansa odvlači pažnju od ostalih lijepih predmeta koje možda imaš u svojoj kuhinji, poput radnih ploča ili rasvjetnih tijela. U kuhinji se već događa puno toga, a ne treba ti osjećaj haosa kojem pridonosi žarka žuta boja.

4. Bež


Ioako se bež može činiti kao siguran izbor koji će izdržati test vremena, stručnjaci upozoravaju da bi kuhinja mogla izgledati dosadno i beživotno. Bež često daje konzervativan dojam, tvrde oni, pa predlažu da se odlučiš za riskantniju, ali elegantnu nijansu.

5. Tamno zelena

Iako je izgled kuhinje uvijek prioritet, stručnjaci upozoravaju da neke nijanse mogu uticati na vrijednost kuće. Među najistaknutijim od svih je tamnozelena. Boje koje treba apsolutno izbjegavati su tamnije boje i nijanse zelene, plave, crvene i ljubičaste, koje će baciti sjenu na hranu i zamračiti prostor. Zelenu i narandžastu posebno treba izbjegavati u kuhinjama,prenosi Jutarnji.

Dakle, ako razmišljate o prodaji kuće s tamnozelenom kuhinjom, možda bi trebali još jednom razmisliti. Ova boja, kažu, ruši cijenu nekretnine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.