NavMenu

Odabrani finalisti Social Impact Award programa

Izvor: eKapija Srijeda, 29.06.2022. 11:01
Komentari
Podeli
(Foto: Social Impact Award)
Odabrano je 10 finalista koji će u naredna tri mjeseca imati priliku da rade na razvoju svojih ideja u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagrade za društvene promjene (Social Impact Award - SIA).

Ideje koje su na osnovu kriterijuma inovativnosti, stepena društvenog uticaja i izvodljivosti izabrane da budu dio finalnog procesa su Prezla, osNovčić, Shoesse - cipele za slijepe ili slabovide osobe, Accessible Montenegro, Komunumo, Slikovnicama ka destigmatizaciji problema u mentalnom funkcionisanju djece, Apopol, Second mall, BioINForming i Igraj.me.

- Timovi će u narednom periodu raditi na ličnom i profesionalnom razvoju, umrežavati se sa vršnjacima i biznis zajednicom, dobiti mentorsku podršku i proći set edukativnih radionica, posebno prilagođenim za njihove društvene biznise - saopšteno je.

Tri najbolja tima očekuje i početni kapital u iznosu od po 1.500 EUR i dodatna edukacija na Međunarodnom SIA Samitu koji se ove godine održava u Beču. Dodatno, biće nagrađen i četvrti tim koji bira online zajednica putem SIA veb sajta, a nagrada je mentorska podrška. Njima će biti omogućen i put na Međunarodni SIA Samit sa tri prva pobjednička tima.

- Ponosni smo na činjenicu što će finalisti za mentorke i mentore imati već prepoznate eksperte u svojim oblastima rada i koji će naše finaliste voditi kroz narednu fazu takmičenja - navodi se u saopštenju.

Podršku takmičarima pružiće Bojana Femić Radosavović, izvršna direktorica Fonda za inovacije Crne Gore, Radivoje Drobnjak, menadžer za programske aktivnosti u Naučno-tehnološkom parku Crne Gore, Jelena Doderović, direktorica marketinga kompanije Mercator CG, Vukašin Pejović, direktor komercijalnog sektora u kompaniji Glovo, Vanja Knežević, izvršna direktorica kompanije Venkon Technix, Filip Lazović, savjetnik za pravna pitanja i socijalni dijalog u Uniji poslodavaca Crne Gore, Ljubica Kostić Bukarica, predsjednica Asocijacije poslovnih žena Crne Gore, Uroš Bulatović, osnivač i predsjednik Unije mladih preduzetnika Crne Gore, Biljana Sekulić, projektna menadžerka ICT Cortex-a i Ilija Kaluđerović, direktor kompanije Mont Way (NEST Coworking).

Projekat Social Impact Award u Crnoj Gori sprovodi NVO Centar za omladinsku edukaciju, a kako su saopštili, u prethodnom periodu, mladima su omogućili preko 20 besplatnih edukativnih aktivnosti u više od 15 crnogorskih gradova.

- U ovoj važnoj misiji podršku nam je pružilo više od 50 eksternih eksperata iz raznih oblasti i to u različitim ulogama - kao radioničari, mentori, ocjenjivači ideja i žiri tim. Raduje nas činjenica da su mladi prepoznali naš trud, što za rezultat ima činjenicu da je u okviru aplikacione platforme prijavljeno 126 učesnika, koji su se u okviru različitih timova registrovali na našu platformu. Ukupno, osmislili su 54 draft ideje, od čega su 33 konačne i u skladu sa traženim kriterijumima - zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Industrija

Novi tender za zakup Željezare - Prednost kompanijama koje proizvode "zeleni čelik", u prvih pet godina najmanje 25 mil EUR investicija

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) raspisala je novi tender za zakup pogona Čeličane i Kovačnice u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje dužom od 65 godina. Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve kompanije iz Crne Gore i inostranstva koje su registrovane i posluju u skladu sa Zakonima države u kojoj obavljaju svoje djelatnosti. U zakup se izdaju proizvodne i pomoćne hale, proizvodna

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.