NavMenu

Prihodi od fiskalizacije premašili plan

Izvor: Vijesti Ponedjeljak, 27.06.2022. 14:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Photo Mix)Ilustracija
Ogroman broj privrednih društava i fizičkih lica odazvao se onome što je zakonska obaveza i uredno započeli evidentiranje prometa, kazao je u Bojama jutra Robert Rajković iz Uprave prihoda i carina.

- Rađena je analiza, ukupni prihodi u budžetu po osnovu onih prihoda koji se ostvaruju od oporezivanja su premašili plan predviđen bužetom. Na taj iznos svakako utiče i povećanje cijena kada govorimo o prometu između građana i subjekata - rekao je Rajković.

Ističe da je fiskalizacija doprinijela boljem punjenju budžeta.

Iz Uprave prihoda i carina apeluju na građane da prijave neregularnosti i da račun bez QR koda ne moraju da plate.

Rajković je kazao da je potrebno da građani, kada prijavljuju problem sa računom, navedu i adresu gdje se taj objekat nalazi.

- Kako bi inspekcijski nadzor mogao da pristupu u skladu sa prijavom. Postoji mogućnost zatvaranja objekta zbog neadekvatnog izdavanja računa, a kazne se kreću od osam do 40.000 EUR za pravna lica - rekao je Rajković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.