NavMenu

Međunarodna konferencija Prognosfruit 2022 u Beogradu od 3. do 5. avgusta

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 27.06.2022. 11:01
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / Nelya)
Ovogodišnja Prognosfruit konferencija biće održana u Beogradu, u hotelu Hajat, od 3. do 5. avgusta.

Organizatori konferencije Prognosfruit su Svjetska asocijacija proizvođača jabuka i krušaka (World Apple and Pear Association - WAPA) i domaća Asocijacija Serbia Does Apples.

Generalni sekretar WAPA Philippe Binard je prokomentarisao:

- Radujemo se što ćemo ponovo poželjeti dobrodošlicu svim učesnicima Prognosfruit-a na našem prvom događaju uživo od 2019. godine. Prognosfruit 2022 i njegov trodnevni program pružiće sjajnu priliku predstavnicima sektora jabuka i krušaka da se ponovo uživo sretnu i razmijene iskustva, nakon dve godine onlajn sastanaka.

Julka Toskić iz Asocijacije Serbia Does Apples je dodala da je zadovoljstvo što imaju priliku da ugoste međunarodne i domaće delegate u Beogradu i u najboljem svjetlu predstave srpski sektor jabuka i krušaka.

Organizaciju ovogodišnjeg Prognosfruit događaja u Beogradu podržava USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu.

Prognosfruit od 1976. godine objavljuje godišnju prognozu proizvodnje jabuka i krušaka za predstojeću sezonu. Osim objavljivanja prognoze, na ovogodišnjem trodnevnom događaju, okupljeni predstavnici sektora će razgovarati o situaciji u sektoru na sjevernoj hemisferi, kao i o globalnim perspektivama za jabuke i kruške, saopšteno je iz Asocijacije Serbia Does Apples.


Prognosfruit konferencija biće održana 4. avgusta, a dan posle, učesnici konferencije imaće priliku da učestvuju u tehničkoj posjeti voćnjaku jabuka kompanije Atos Fructum, na južnoj padini Fruške gore.

Program Prognosfruit 2022 konferencije i onlajn formular za registraciju učesnika dostupni su na veb stranici Prognosfruit.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Podgorica i dalje čeka Starbucks

Iako je najavljeno da će početkom ove godine Podgorica dobiti prvu kafeteriju čuvenog američkog lanca Starbucks, to se ni do sredine aprila nije desilo. Iz kompanije Zeren, koja je vlasnica franšize Starbucks, portalu Investitor.me nijesu odgovorili na pitanja poslata na dostupnu e-mail adresu, u vezi aktivnosti i konačnog datuma otvaranja kafeterije. Mustafa Yiğit, izvršni direktor Zerena, najavio je otvaranje prve Starbucks

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.