NavMenu

Bivši radnici MA dali nove rokove - Proteste planiraju da presele pred Vladu

Izvor: Mina Subota, 25.06.2022. 12:57
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Bivši radnici nekadašnje nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines (MA), koji su i u petak blokirali saobraćajnicu ka podgoričkom aerodromu na sat, ponovo su pozvali ministra finansija Aleksandra Damjanovića da ih do utorka obavijesti u vezi sa rješenjem za njihove neizmirene zarade.

U suprotnom, kako su naveli, proteste će preseliti pred Vladu, prenosi Pobjeda.

Zbog nemogućnosti da stupe u kontakt s bilo kim iz Vlade, nakon sastanka u Ministarstvu kapitalnih investicije od prije mjesec, tražili su da se u njihovu problematiku uključi Savjet sindikata Crne Gore.

- Pozivamo još jednom na razum, kako bismo što brže došli do dogovora - poručili su bivši radnici.

Bivša Vlada je, kako su podsjetili, donijela neuku odluku da posrnuloj kompaniji sa velikim kapacitetima i ogromnim doprinosom privredi zemlje, ne pomogne, već da krene od nule i pokrene novu kompaniju.


- Od nule da, ali ne i za nula EUR, kako je pompezno najavljeno. Tako je mala država poput Crne Gore dobila dvije nacionalne avio-kompanije, jednu u stečaju, a drugu razvoju - rekli su radnici na protestu.

Oni su kazali da danas, godinu kasnije, imamo neokončan stečaj u staroj i velike dugove u novoj, kao i preko 200 bivših radnika stare kompanije koji su i dalje nezaposleni.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.