NavMenu

BRIKS se sprema za stvaranje međunarodne rezervne valute

Izvor: Bankar.rs Petak, 24.06.2022. 12:09
Komentari
Podeli
(Foto: rangizzz/shutterstock.com)
Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da se strategija Rusije ne mijenja, da ona nastavlja da jača sopstvene potencijale, ali je istovremeno spremna za saradnju sa svima na principu ravnopravnosti. Putin je rekao i da se zemlje BRIKS spremaju za stvaranje međunarodne rezervne valute.

- Strategija Rusije ostaje ista: jačajući sopstveni ekonomski, tehnološki, naučni potencijal, spremni smo da sarađujemo sa svim savjesnim partnerima na principima poštovanja međusobnih interesa, apsolutne premoći međunarodnog prava, jednakosti država i naroda - rekao je Putin u pozdravnom obraćanju učesnicima poslovnog foruma BRIKS.

Ruski predsjednik je ponovio da je Zapad zauzeo neodgovoran makroekonomski kurs, uključujući štampanje novca a sve to nanosi štetu poslovanju i ima negativan uticaj na obične ljude.

- Rusija se aktivno bavi prebacivanjem ekonomskih tokova na pouzdane partnere - rekao je ruski predsjednik u pozdravnom obraćanju učesnicima poslovnog foruma BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika).


Pozvao je učesnike skupa na Istočni ekonomski forum koji će biti održan u septembru u Vladivostoku.

Predsjednik Rusije rekao i da se zemlje BRIKS spremaju za stvaranje međunarodne rezervne valute.

- Ruski sistem za finansijske transakcije otvoren je za priključivanje banaka država "petorke". Širi se prostor na kojem se koristi ruski platni sistem "Mir". Razmatra se pitanje stvaranja međunarodne rezervne valute na bazi korpe valuta naših država - rekao je ruski lider.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.