NavMenu

Stellantis imenovao Jovicu Jovanovića za novog direktora fabrike u Kragujevcu

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.05.2022. 14:27
Komentari
Podeli
lustracija (Foto: Nataliya Hora/shutterstock.com)lustracija
Kompanija Stellantis saopštila je da je Jovica Jovanović imenovan za industrijskog direktora u Srbiji koji će biti direktno zadužen za proizvodnu lokaciju Stellantis-a u Kragujevcu.

Jovica se vraća da predvodi poslovanjem fabrike nakon uspješnog međunarodnog iskustva, prvo na poziciji globalnog direktora procesnog inženjeringa i kasnije regionalnog direktora za Evropu poslovnih jedinica Preseraja i konstrukcije alata. Biće na čelu fabrike u Kragujevcu i zadužen za sveobuhvatno industrijsko prisustvo Stellantis-a u Srbiji na putu ka njegovoj novoj održivoj budućnosti, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da objava Stellantisa potvrđuje da će Srbija i njena fabrika u Kragujevcu igrati ključnu ulogu u strateškom planu kompanije "Dare Forward 2030" koji je na snazi od juče.

Silvia Vernetti, direktorka Stellantisove ćerke firme FCA Srbija i direktorka globalne korporativne kancelarije Stellantisa podsjetila je da je Stellantis 28. aprila najavio da će instalirati novu električnu platformu u Kragujevcu za proizvodnju kompaktnih vozila, dodavši da će se to desiti počevši od sredine 2024. godine.

- Ovo će pomoći kompaniji da bude na putu ka postizanju 100% prodaje mixa električnih vozila na baterije u Evropi do kraja ove decenije i da dostigne nulte emisije ugljenika do 2038.

Novi kompaktni automobil čije će ime tek biti objavljeno će se proizvoditi u fabrici u Kragujevcu, nasledivši trenutnu proizvodnju modela FIAT 500L. Fabrika takođe može da bude konfigurisana tako da podrži potencijalne dodatne količine još jednog vozila, na osnovu stalnog poboljšavanja performansi.


U saopštenju se navodi i da će već u 2022. biti pokrenute aktivnosti za uspostavljanje proizvodne linije za novu platformu.

- Plan transformacije predviđa i dvogodišnje premještaje u druge Stellantisove fabrike u Evropi, gdje je prelazak na elektrifikaciju već počeo, ili programe za napuštanje kompanije. Prvi rezultati su vrlo ohrabrujući. Za samo jednu nedelju, 25% pozvanih zaposlenih izrazilo je interesovanje za rad u inostranstvu i više od 100 kolega već je prihvatilo rad u drugim Stellantis fabrikama u Evropi. Značajan broj radnih mjesta u inostranstvu biće obezbijeđen, a pojedinačni intervjui će se nastaviti tokom narednih dana - kaže se u saopštenju kompanije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.