NavMenu

Produžen rok za dostavljanje prijedloga za program razvoja Cetinja za 2023.

Izvor: eKapija Utorak, 24.05.2022. 15:48
Komentari
Podeli
Cetinje (Foto: Pixabay.com/Falco)Cetinje
Prijestonica Cetinje je produžila rok za dostavljanje prijedloga projekata koji se mogu naći u Programu razvoja 2023. godine do 10. juna 2022.

- U cilju pripreme nacrta Programa razvoja, najkasnije do 10. juna 2022. godine, potrebno je dostaviti prijedloge projekata koji se mogu naći u Programu za razvoj Prijestonice Cetinje za 2023. godinu. Prijedloge projekata je potrebno dostaviti na adresu Sekretarijata za investicije i održivi razvoj Ulica Baja Pivljanina br. 2, Cetinje ili na e-mail: sekretarijat.ior@cetinje.me - naveli su iz Prijestonice.

Za potrebe razvoja Prijestonice Cetinje u budžetu Crne Gore obezbjeđuju se sredstva u visini od 0,6% projektovane vrijednosti tekućeg budžeta Crne Gore, kojim se mogu finansirati: projekti koji doprinose otvaranju novih radnih mjesta, razvojni projekti, infrastrukturni projekti, projekti na očuvanju kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, projekti za valorizaciju turističkih potencijala, projekti od javnog interesa koji se realizuju po modelu javno-privatnog partnerstva i ostali projekti od značaja za razvoj Prijestonice, pojašnjeno je.


Zakonom o Prijestonici propisano je da je gradonačelnik dužan da prijedlog godišnjeg Programa razvoja Prijestonice za narednu godinu, uz prethodno informisanje Skupštine Prijestonice, a nakon sprovedene javne rasprave, dostavi Senatu najkasnije do 1. oktobra. Godišnji Program razvoja Prijestonice Senat Prijestonice usvaja najkasnije do 1. novembra tekuće godine, dodaje se.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.