NavMenu

Electronic Arts, veliki igrač u video igrama, traži kupca

Izvor: Telegraf biznis Utorak, 24.05.2022. 15:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / 11333328)Ilustracija
Izdavač video igara Electronic Arts traži potencijalnog kupca ili spajanje. Apple (Epl) je navodno bio u pregovorima sa kompanijom o otkupu EA. Pored Epla, u pregovorima za otkup kompanija koje prave video igre su i Disney (Dizni) i Amazon.

Firma sa sedištem u Redvud Sitiju, objavila je hit franšize video igara kao što su Sims, Maden, Apex Legends. Ideja za otkup ili spajanje došla je nakon što je Majkrosoft ranije ove godine kupio Activision Blizzard za 68 mlrd USD. Ubrzo nakon toga, Sony je kupio Bungie, za 3,6 mlrd USD.

Prema pisanju Puck-a, EA želi u idealnom slučaju da se spoji sa Eplom kako bi Endru Vilson ostao izvršni direktor kombinovane kompanije.

Koreni EA zapravo sežu do Epla. Davne 1982. godine tadašnji Eplov direktor strategije i marketinga, Trip Havkins, napustio je kompaniju kako bi pokrenuo EA. Međutim, otkup ne bi bio prvi Eplov poduhvat u ovoj industriji. Kompanija iz Kupertina predstavila je svoj servis za igre Apple Arcade još 2019. godine. Preko Apple Arcade-a, korisnici mogu da igraju igre bez oglasa na svojim iOS, macOS i tvOS uređajima.

Portparol EA Džon Reseburg rekao je da kompanija neće komentarisati bilo kakve "glasine i spekulacije u vezi sa M&A (merdžovanjem i spajanjem)".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.