NavMenu

Elden Ring je postao najprodavanija igra u poslednjih 12 mjeseci

Izvor: B92 Srijeda, 18.05.2022. 14:04
Komentari
Podeli
(Foto: Iryna Tiumentseva/shutterstock.com)
Industrija video igara konstantno evoluira, ali osnovna konstanta jeste da bez obzira na to koliko je neka igra dobra najvjerovatnije će se slabije prodavati od Call of Duty naslova iz te godine.

To je bio slučaj od kako je FPS žanr postao popularizovan krajem 2000-tih godina, a od tada je postojao svega mali broj izuzetaka. Elden Ring je upravo jedan od tih izuzetaka.

Svakog mjeseca, NPD Group objavljuje svoju mjesečnu statistiku tržišta igara u SAD - drugog najvećeg tržišta video igara na svijetu. Sada je objavljena statistika i analiza tržišta za april.

- Elden Ring je bio druga najprodavanija igra tokom aprila 2022. godine (u SAD-u). Elden Ring ostaje najprodavanija igra tokom dosadašnjeg dijela 2022. godine i prešla je Call of Duty: Vanguard kao najprodavaniji premijum naslov tokom poslednjih 12 mjeseci - istakao je Mat Piskatela iz NPD-a.

Nedugo nakon što je igra stigla, objavljeno je da je Elden Ring postao najprodavaniji naslov u 2022. godini sa preko 12 miliona prodatih kopija. S druge strane, Call of Duty je i dalje superioran kada je u pitanju prodaja tokom prethodnih 12 mjeseci (Vanguard je objavljen tokom 2021. godine).

Svakako je zanimljivo vidjeti kako Elden Ring sada prevazilazi Call of Duty na različitim frontovima. Zaključno sa 31. martom, Elden Ring je prodat u ukupno 13,4 miliona primjeraka, prenosi portal B92.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Može li običan čovjek u trku za kriptozaradu?

Kada je u pitanju ulaganje, oni stariji hvataju se dukata, oni malo mlađi misle na "devize, devize", a najmlađima je u mislima bitkoin, etereum, solanu, ripl, binance coin, ili neka druga kriptovaluta. O tržištu kriptovaluta do sada smo čuli razne bajke, i one divne o bogatstvu preko noći, do onih ružnih - o propasti kriptovalutnog carstva, hvatanju organizatora nekakvih piramidalnih šema i opštoj propasti ulagača. Obje verzije su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.