NavMenu

Minimalizam u enterijeru - Kako da izbjegnete zamku bezličnosti

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 16.05.2022. 13:02
Komentari
Podeli

(Foto: AlexRoz/shutterstock.com)
Dom uređen u minimalističkom stilu djeluje uredno i luksuzno, ali postoji opasnost da ostavi utisak dosadnog i bezličnog prostora. Da biste ispratili minimalistički dizajn nije dovoljno da se samo vodite parolom "manje je više". Jedno je prostorija koja nije prepuna stvarima, sasvim drugo sofisticirani, zanimljiv i kreativan enterijer koji šalje poruku. Za ovo drugo potrebno je da pažljivo osmislite uređenje u čemu vam mogu pomoći savjeti stručnjaka.


Harmonija i proporcija

Kada prostor nema mnogo namještaja, morate čak više voditi računa o osnovnim pravilima dekorisanja, kao što su ravnoteža, harmonija, proporcija. Ništa ne smije da bude preveliko ni premalo. Ako baš želite dramatičan efekat, onda dodajte nešto upadljivo veliko da bi izgledalo kao da ste to uradili smišljeno i s namjerom. "Težina" prostorije takođe treba da bude izbalansirana, što znači da namještaj valja rasporediti ravnomjerno, da se ne desi da u jednoj polovini razmjestite većinu stvari.


Kvalitetan namještaj

Kad već imate malo namještaja, potrudite se da on bude kvalitetan. Možete ga kupovati u antikvarnicima ili raditi po mjeri. Kad je riječ o bojama, nije greška ako izaberete jarke, poput crvene ili ljubičaste, ali za sofisticirani izgled pobrinuće se bijela i zemljani tonovi.


Sve se vidi, pa vodite računa o detaljima

U prostorima sa mnogo stvari, ne morate toliko obraćati pažnju na sitnice jer se one utope u opšti haos. Ali, u minimalistički uređenim sve se vidi, pa vodite računa o detaljima, poput zidnih i podnih lampi, jastučića, posebnih ramova za slike.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.