NavMenu

Neophodno brendiranje Crne Gore kao odgovorne destinacije

Izvor: eKapija Subota, 14.05.2022. 16:59
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Сергей Петров)
Brenidranje Crne Gore kao odgovorne destinacije, ali i njenih restorana koji nude organsku hranu, kao i onih sa nacionalnom kuhinjom projekti su koje tokom narednog perioda planira da sprovede Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, najavila je direktorica Direktorata za razvojne politike u turizmu u tom resoru, Aleksandra Gardašević Slavuljica.

Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije, Gardašević Salvuljica je učestvovala na sastanku "Savladavanje trenutnih izazova u turističkoj industriji" koji se održao u Tirani, a koji je organizovao Savjet za regionalnu saradnju.

- Sastanak je bio prilika za susrete predstavnika nacionalnih turističkih organizacija, turoperatora i predstavnika resornih ministarstava zemalja Zapadnog Balkana - navodi se u saopštenju NTO.

Na sastanku je bilo riječi o trenutnim izazovima u regionu Zapadnog Balkana, razmjeni iskustava o izazovima u turističkoj industriji i budućim modalitetima regionalne saradnje.

Tokom sastanka je istaknut značaj turoperatora kao glavne poveznice regiona Zapadnog Balkana.

- Kao neki od glavnih izazova navedeni su nedostatak objedinjenog viznog režima za zemlje Zapadnog Balkana, postojanje graničnih prelaza i procedura u ovom regionu, sezonalnost, problemi sa nedostatkom kvalifikovane radne snage i kvalitetom pružene usluge, infrastruktura, korupcija, ali i nedostatak vodiča za avanturistički turizam - navodi se u saopštenju.

Zaključeno je da potrebno raditi na unapređenju efektivne saradnje između turističkih aktera regiona, kako bi se Balkan objedinio i postigao zajednički uspjeh i razvoj.

Predstavnici NTO su imali priliku da učestvuju i na konferenciji Uklanjanje barijera za održivi razvoj turizma, koja je okupila resorne ministre zemalja regiona, zvaničnike zadužene za turizam na Zapadnom Balkanu, predstavnike Evropske komisije (EK), međunarodnih organizacija i predstavnika turističke privrede, kako bi razgovarali o sadašnjosti i budućnosti turizma u regionu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.